معاهده مقابله با جنگل زدایی در آمازون امضا نشد

معاهده مقابله با جنگل زدایی در آمازون امضا نشد حیوان خانگی: هشت کشوری که جنگل های حاره ای آمازون در آنها قرار دارد از توافق بر سر هدفی مشخص برای پایان دادن به جنگل زدایی در این منطقه بازمانده اند.


به گزارش حیوان خانگی به نقل از شبکه خبری بی بی سی، هیات های نمایندگی این هشت کشور از روز گذشته (سه شنبه) برای اجلاسی دو روزه در شهر برزیلی «بِلِم» گردهم آمده اند که نخستین جلسه از این نوع پس از ۱۴ سال است.
بیانیه مشترک روز سه شنبه از تشکیل ائتلافی برای مقابله با جنگل زدایی خبر می دهد اما تعیین اهداف صیانت از این جنگل را بطور جداگانه به عهده هر کشور می گذارد و دسترسی به یک پیمان مشترک برای این منظور میسر نشد.
صیانت از آمازون یکی از بخش های محوری کوشش برای مقابله با تغییر اقلیم است.
«لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا»، رییس جمهوری برزیل، قبل از شروع اجلاس خواهان هدفی مشترک برای پایان دادن به روند نابودی این جنگل تا سال ۲۰۳۰ میلادی شد، سیاستی که دولت او قبلا اتخاذ نموده است.
حدود ۶۰ درصد آمازون، بزرگترین جنگل بارانی جهان در برزیل قرار دارد. سایر کشورهای حاضر در این جلسه شامل بولیوی، کلمبیا، اکوادور، گویان، پرو، سورینام و ونزوئلا بودند.
لولا در سخنرانی افتتاحیه اجلاس به این مساله اشاره نمود که بحران اقلیمی به شدت به وخامت گراییده است.
وی اشاره کرد: مشکلات عصر ما و فرصت های برآمده از آنها، اقدام جمعی را ضروری می کند.
روند نابودی آمازون از زمان روی کار آمدن لولا نسبت به دوران رییس جمهوری قبلی، «ژایر بولسونارو» که توسعه را بر صیانت از محیط زیست ترجیح می داد، کاهش شایان توجهی داشته است اما همچنان سالانه هزاران کیلومتر مربع از این جنگل نابود می شود.
بیانیه مشترک تحت عنوان اعلامیه بِلِم، می گوید که هدف ائتلاف تازه، «جلوگیری از رسیدن آمازون به نقطه بی بازگشت است.»
برخی دانشمندان می گویند زمانی که میزان نابودی این جنگلها به ۲۰ تا ۲۵ درصد رسید، بارندگی در آن بطور شایان توجهی کاهش خواهد یافت که موجب خواهد شد بیش از نیمی از آمازون به یک ساوانای حاره ای بدل شود. تخمین زده می شود که تا حالا ۱۷ درصد این جنگلها - ناحیه ای به وسعت فرانسه - از میان رفته است.
این بیانیه همین طور شامل تعهداتی برای بهبود همکاری در مورد مسائلی مثل مدیریت آب، بهداشت، توسعه قابل دوام و مواضع مشترک برای مذاکره در نشست های اقلیمی جهان است.
این که بیانیه از عبارات قوی تری استفاده نمی کند مایه یاس برخی خواهد بود اما این اجلاس نشانگر رغبت کشورهای منطقه برای همکاری در راستای یافتن راهکار هایی برای یکی از بزرگترین چالش های عصر ماست.
به رغم اختلافات این گردهمایی بدون شک در حوزه مبارزه با تغییر اقلیم جایگاه مهمی به منطقه داده است. بعلاوه، نشست بلم پیش درآمد اجلاس اقلیمی ۲۰۲۵ سازمان ملل تلقی می شود که آن هم در همین شهر برگزار می شود.
این اجلاس در روزی آغاز به کار کرد که هیات تغییر اقلیم اتحادیه اروپا تایید نمود، ژوئیه (ماه گذشته میلادی) داغترین ماه از زمان شروع ثبت رکوردها بوده است.
میلیاردها درختی که آمازون از آنها تشکیل شده حاوی مقادیر عظیمی کربن هستند که طی قرن ها ذخیره شده و برگهای آنها هر سال به جذب دی اکسید کربنی ادامه می دهد که در غیر این صورت در اتمسفر باقی خواهد ماند و موجب گرمایش بیشتر خواهد شد.
جهان از زمان شروع عصر صنعتی ۱.۱ درجه گرمتر شده است و اگر دولت ها برای کاهش شدید گازهای گلخانه ای دست به کار نشوند زمین گرمتر و گرمتر خواهد شد که می تواند عواقب فاجعه باری داشته باشد.




منبع:

1402/05/18
22:49:46
5.0 / 5
382
تگهای خبر: آب , اقلیم , بهداشت , درخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی