مردم ماه ایران، ۳۸

قدمهای بزرگ جهت راه اندازی نهالستان

قدمهای بزرگ جهت راه اندازی نهالستان حیوان خانگی: کاشت درختان مثمر به سرسبزی و محیط زیست منطقه کمک کرده و می تواند زمینه رونق اقتصادی و اشتغال مردم را فراهم سازد. این کار سبب می شود از مصرف بی رویه آب جلوگیری شود.



خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ خوشبختانه فرهنگ استفاده از پسماند با آموزش های گسترده به مردم رو به توسعه است. ناصر منابی ۴۲ ساله دارای مدرک فوق دیپلم و فعال حوزه درختکاری در شهرستان حمیدیه استان خوزستان است. او دوازده سال است که در این بخش فعالیت می کند. وی در شروع بصورت انفرادی کار می کرد ولی بعدها با بزرگانی مانند بانو مجتهده نجفی و گروه حافظان حریم سبز خوزستان آشنا شده و مجموعه بزرگ «انجمن حامیان طبیعت و محیط زیست» شهر حمیدیه را راه اندازی کردند.
هدف این انجمن توسعه و کاشت درختان مثمر در شهر بود که هم به سرسبزی و محیط زیست منطقه کمک نماید و هم زمینه رونق اقتصادی و اشتغال مردم را فراهم سازد. همین طور این کار سبب می شود از مصرف بی رویه آب برای کاشت درختان بی ثمر جلوگیری شده و با بالاترین بازده درختان مثمر مخصوص بوم شهر و منطقه کاشت شود.
آن ها از کوچه و محله خودشان شروع کردند. از جلوی در خانه ها، باغچه مدرسه ها، ادارات و در نهایت پارک های شهر را با درختان مثمر زیبا کرده و باغ های قرآنی را جایگزین درختان بی ثمر غیر بومی می کنند. علاوه بر این این انجمن از کودک و نوجوان تا افراد سالخورده را آموزش می دهند و دعوت به درختکاری می کنند. البته قسمتی از فعالیت آنها هم توجیه مسؤولان منطقه بویژه شهرداری ها است که بدون توجه به بوم منطقه هر درختی را از هر جایی برای کشت به شهر نیاورند. گاهی این قبیل بی تدبیری ها موجب می شود درختان مهاجم یا بی ثمر کاشته شود.
این انجمن پویش های مختلفی همچون روستای سبز یا باغ قرآنی محله را اجرا کرده است و به لطف خدا شاهد افتتاح باغ و پارک های خوزستان مثل نارنجستان و بهارستان بوده اند.
موضوع دیگر فعالیت آنها پسماند است. گروهی تشکیل داده و از پوست میوه ها به عنوان خشکاله استفاده می نمایند. در سال ۱۴۰۱ به سبب خشکسالی دامداران خیلی گرفتار مشکل شدند و انجمن این خشکاله ها را جمع آوری و بصورت رایگان به آنها دادند تا به سبب خشکسالی مجبور نشوند دام های خودرا بفروشند و از روستاها مهاجرت کنند که با این حمایت ها آنها روحیه گرفتند.
این فرهنگ استفاده از پسماند با آموزش هایی گسترده رو به توسعه است. آنها بوسیله فضای مجازی، ارتباط رو در رو، برگزاری جلسات و کلاس های آموزشی رایگان در مدارس و مساجد و محلات به همه افراد آموزش می دهند و آنها را تشویق به استفاده از پسماند گیاهان می کنند.
فعالیت انجمن بصورت محله ای است. آنها نماینده ای در هر محله دارند که پس از جمع آوری خشکاله، آنها را به انجمن تحویل می دهند تا به دامداران برسانند. در این طرح بانوان نقطه هدف و مؤثر کار هستند. چون مدیریت پوست میوه و ضایعات سبزیجات با خانم های خانه دار است. آنها خشکاله ها را در خانه درست می کنند.
این منطقه ظرفیتهای زیادی در تولید گیاهان دارویی و درختان مثمر دارد که که آقای منابی و انجمن حامیان طبیعت و محیط زیست امیدوارند با برگزاری نهالستان قدمهای بعدی را بزرگ تر بردارند.

1403/06/16
11:25:10
5.0 / 5
218
تگهای خبر: آب , آموزش , پارك , درخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی