مانسون و بروز كشند قرمز در چابهار

مانسون و بروز كشند قرمز در چابهار حیوان خانگی: تهران- رییس مركز اقیانوس شناسی دریای عمان و اقیانوس هند (چابهار) از بروز كِشَند قرمز در آب های چابهار در دریای عمان اطلاع داد و پدیده مانسون را عامل آن دانست.


امیر قاضی لو روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اضافه كرد: بر مبنای بررسی های میكروسكوپی صورت گرفته، گونه Ceratium Furca (از شاخه دوتاژكیان) بعنوان عامل اصلی وقوع كشند شناسایی و میانگین تراكم این فیتوپلانكتون ها در زمان كشند حدودا 950سلول در لیتر تخمین زده شد.
وی تصریح كرد: این گونه احیانا سمی نبوده و طول هر سلول آن به 150 تا 230 میكرومتر می رسد و بررسی ها نشان داده است آسیبی به تاسیسات آبی مانند آب شیرین كن ها وارد نكرده است.
وی با اشاره به اینكه این پدیده حدود 48 ساعت طول كشید و در حال به انتها رسیدن است، اضافه كرد: آب در محل كشند به رنگ قرمز مایل به قهوه ای درآمده و دارای بوی نسبتا طبیعی است
به گفته قاضی لو، علت بروز كشند قرمز افزایش مواد مغذی فیتوپلانكتون ها در دریاها است كه منبع آن تخلیه فاضلاب است اما در چابهار تخلیه فاضلاب نداریم و به واقع، كشند قرمز در این منطقه تحت تاثیر پدیده مانسون رخ می دهد.
قاضی لو تصریح كرد: پدیده مانسون یك توده هوا و جریان باد است كه سبب متلاطم شدن دریا و بروز موج های بزرگ می گردد كه با فراچاهش همراه می باشد یعنی مواد مغذی بستر را به سطح می آورد و از جانب دیگر آبهای آلوده اقیانوس هند را هم وارد دریای عمان می كند كه در این شرایط زمینه برای بروز كشند قرمز فراهم می گردد.
وی افزود: زمانی كه پدیده مانسون در جریان است چون دریا توفانی است امكان مشاهده كشند قرمز وجود ندارد اما با آرام شدن دریا و فروكش كردن امواج، جلبك ها در كنار هم قرار گرفته و كشند قابل رویت می گردد.
رییس مركز اقیانوس شناسی دریای عمان و اقیانوس هند با اشاره به اینكه این كشند در آب های دریا بزرگ رخ داده است اظهار داشت: 'دریا بزرگ' به محدوده خارج از خلیج چابهار به سمت دریای عمان گفته می گردد.

*** كشند قرمز
كشند قرمز یا شكوفایی جلبكی یك پدیده دریایی است كه در اثر تكثیر و ازدیاد جمعیت گروهی از جلبك ها رخ می دهد و می تواند اثرات مخربی بر اكوسیستم های دریایی بخصوص آبزیان داشته باشد. مقدار معمول این جلبك ها حدود ۲۰۰۰ عدد در لیتر است و به دلیل تغییر رنگ آب دریا به رنگ های سرخ، قهوه ای و كرم دیده می گردد.
دو عامل اصلی در ازدیاد این جلبك ها كه به فیتوپلانكتون ها معروف هستند، دما و مواد مغذی به خصوص مواد فسفردار و نیترات است.
تخلیه پساب های صنعتی، خانگی و كودهای شیمیایی كه مملو از موادی چون نیترات ها و فسفات ها هستند، در دریا، باعث فراهم شدن غذای زیاد برای فیتوپلانكتون ها و ازدیاد جمعیت آنها می گردد. تناوب تابش ابر، آفتاب و بارندگی كمك به سزایی در رشد این موجودات می كند و وزش توفان و گرد و غبار از سوی بیابان ها هم سبب فراهم شدن ذرات آهن دار می گردد.
بعضی از این فیتوپلانكتون ها از خود سم ترشح می كنند یا سبب فزونی اكسیژن با تك اتم می گردد كه سبب تخریب آبشش ماهی ها می گردد یا با مرگ این فیتوپلانكتون ها، باكتری های تجزیه كننده بقایای مرده این فیتوپلانكتون ها اكسیژن محلول آب را مصرف می كنند و در نتیجه ماهی ها و دیگر آبزیان منطقه دچار حالت خفگی و كمبود شدید اكسیژن شده و یا در آبشش آنها رسوب می كند كه در نهایت منجر به مرگ آنها می گردد.
در سال های اخیر افزایش پدیده كشند سرخ در دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان خسارات زیادی به ماهیگیران وارد كرده است.
علمی 9014**2017


1397/05/30
14:24:22
5.0 / 5
2922
تگهای خبر: آب , اقیانوس , ماهی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی