استاندار مركزی:

آبان ماه آخرین مهلت خروج دیگهای آلاینده ایرالكو از تولید است

آبان ماه آخرین مهلت خروج دیگهای آلاینده ایرالكو از تولید است حیوان خانگی: اراك - استاندار مركزی اظهار داشت: آخر آبان ماه آخرین مهلت تعیین شده برای خروج 44 دیگ آلاینده باقی مانده از خط 5 قدیم شركت ایرالكو از مدار تولید است و بعد از آن هیچ بهانه ای پذیرفتنی نیست.


به گزارش حیوان خانگی به نقل از ایرنا، سید «علی آقازاده» روز سه شنبه در نشست كارگروه طرح جامع كاهش آلودگی هوای اراك اضافه كرد: ایرالكو قول داده بود كه پرونده دیگ های فرسوده و آلاینده این شركت را تا 31 شهریور ماه ببندد كه از برنامه تعهد شده عقب مانده است.
وی بیان كرد: بنا به اظهارات مسئولان ایرالكو به علت تحریم و مسایل ناشی از آن دستگاه های مورد نیاز برنامه بهسازی این شركت و خروج دیگ های باقی مانده خط 5 به موقع تحویل نشده و این صنعت خواهان تمدید 2 ماهه مهلت برای انجام تعهدات است.
استاندار مركزی افزود: بازرسی از ایرالكو مشخص كرد كه تصمیم و اراده برای خروج دیگ های آلاینده از مدار تولید وجود دارد و انتظار می رود كه مسئولان این صنعت با جدیت برای تحقق تعهداتشان در مهلت جدید بكوشند.
آقازاده تصریح كرد: 40 درصد از آلومینیوم كشور در استان مركزی تولید می گردد و اگر به این بخش آسیبی وارد آید می تواند برای صنایع زیردستی مصرف كننده چالش آفرین باشد و به مسایل كارگری در كشور دامن بزند.
وی عنوان كرد: مهلت تعیین شده آخرین فرصت برای این صنعت است و هرگونه فرصت سوزی با هر بهانه ای بعد از آن قابل قبول نیست و دیگ های باقی مانده مهر و موم می گردد.
استاندار مركزی افزود: شركت ایرالكو مكلف است به دنبال دریافت تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی برای انتقال آندسازی به شعاع مناسب باشد و تابحال در این راستا فعالیت جدی نداشته است.
آقازاده بیان كرد: استانداری مركزی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برای گره گشایی از مشكلات احتمالی و همراهی با مسئولان این صنعت در جهت تحقق تسهیلات مذكور آمادگی كامل را دارند.
وی خاطرنشان كرد: یكی از رسانه های كشوری مطلبی در مورد آمار بالای سرطان در روستای كزار به چاپ رسانده بود كه به دنبال آن تیم ویژه ای از ریاست جمهوری برای ارزیابی شرایط به استان مركزی سفر كردند اما در بررسی ها دلایل كافی برای تایید این مدعا موجود نبود و تفاوت معناداری در وضعیت آمار سرطان روستای كزاز شازند با روستای نهرمیان دیده نشد.
آقازاده عنوان كرد: این استان 2 هزار و 400 میلیارد ریال از محل عوارض آلایندگی سال های گذشته پالایشگاه طلب دارد و با وجود پیگیری های مستمر این رقم تابحال پرداخت نشده است.
وی اظهار داشت: این مهم در سفر تیم ویژه ریاست جمهوری به استان مركزی برای بررسی وضعیت روستای كزاز شازند عنوان شد و مقرر است كه پیگیری وصول طلب عوارض آلایندگی به صورت ویژه و با دستور رئیس جمهوری و اهرم های قانونی دنبال شود.
استاندار مركزی افزود: باآنكه این استان برخی چالش های زیست محیطی را دارد اما جدای از پهنه كشور نیست و آمارهای رسمی نشان داده است اقدامات زیست محیطی استان مركزی در چند سال قبل مطلوب بوده و منجر به كاهش روزهای ناسالم شده است.
وی اظهار داشت: 11 دستگاه اتوبوس با سوخت پاك امروز (سه شنبه) به ناوگان حمل و نقل عمومی شهر اضافه می گردد كه این مهم هم در كاهش آلایندگی هوا نقش موثری دارد.
استاندار مركزی افزود: بهره برداری از اولین مرحله شهرك خودرو از دیگر اقدامات موثر در حوزه زیست محیطی استان بوده اما انتظار می رود كه پس از طریق اندازی سرعت انتقال واحدهای خودرویی، تعمیرات و آلاینده به این مكان افزایش یابد.
آقازاده خاطرنشان كرد: طرح جامع زیست محیطی پایش آب و خاك در استان مركزی نیازی جدی است اما هزینه آن نباید با استفاده از بودجه دولتی تامین گردد و منابع مالی در این خصوص باید با استفاده از صنایع بزرگ همچون پتروشیمی، پالایشگاه، ایرالكو و شهرداری اراك پرداخت گردد و دستگاه های ذیربط هم باید همه تلاش خویش را برای اجرای دقیق آن به كار گیرند.
نماینده مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست اظهار داشت: اظهارنظر در مورد هر موضوعی باید به مرجع قانونی آن سپرده گردد و ملاك تصمیم گیری قانون است.
سید «مهدی مقدسی» اضافه كرد: قانون هوای پاك در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و در برنامه ششم توسعه و قانون هوای پاك تابحال قانون مترقی به این میزان وجود نداشته است.
وی بیان كرد: مجلس شورای اسلامی در مورد صنعت خودرو هم با جدیت ورود پیدا كرده و یكی از مباحث مهم بهبود ارتقای كیفیت و استانداردهای مورد نیاز و خروج خودروهای فرسوده است.
نماینده مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: تخصیص اعتبارات سفر رئیس جمهوری به استان مركزی در حوزه محیط زیست و رفع آلاینده ها باید با جدیت پیگیری شود.
مقدسی عنوان كرد: پالایشگاه شازند از سنوات گذشته 2 هزار و 400 میلیارد ریال بابت عوارض آلایندگی بدهكار است و امور مالیاتی استان مركزی باید با استفاده از ابزارهای قانونی این اعتبار را وصولكند تا در جهت حل مشكلات زیست محیطی اراك، شازند و سایر مناطق استان هزینه شود.
معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری مركزی هم در ادامه این نشست اظهار داشت: اگر ایرالكو تعهدات خویش را در مهلت خواسته شده عمل نكند، نمی توان پاسخگوی مردم بود.
«مهدی زندیه وكیلی» اضافه كرد: آندسازی باید بر مبنای مصوبه كارگروه كاهش آلودگی هوای اراك به خارج از شهر منتقل می شد اما تابحال پیگیری جدی در این خصوص از جانب ایرالكو صورت نگرفته و مدام مباحث مالی تكرار می گردد.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی اراك هم در این نشست اظهار داشت: شمار روزهای آلوده در اراك كاهش یافته اما هنوز هوای این شهر پاك نیست.
«حسن طاهر احمدی» اضافه كرد: انگشت افترا در مورد آلایندگی های هوا اراك به سمت بعضی از صنایع است كه برای مشخص شدن صحت این مورد و نتایج احتمالی باید پژوهش دقیق علمی صورت گیرد.
وی بیان كرد: صنایعی كه انگشت افترا به سمت آن ها دراز است بایددر تامین هزینه های تحقیقات به دانشگاه علوم پزشكی استان كمك كنند اما تابحال یك ریال هم در این راستا پرداخت نشده است.
مدیركارخانه ایرالكو هم در این نشست اظهار داشت: مشكلات ترخیص كالا و تجهیزات لازم برای خروج دیگ های قدیمی علت تاخیر در تعهدات ایرالكو برای بستن پرورنده دیگ های آلاینده در مهلت مقرر بوده است.
«مجید بوالحسنی» اضافه كرد: 44 دیگ آلاینده از خطوط قدیمی تولید در ایرالكو باقی مانده كه تا نیمه اول آبان ماه مراحل عملیات جایگزینی دیگ های جدید كامل می گردد و تا آخر آبان ماه هم تمامی دیگ های قدیمی از مدار تولید حذف خواهند شد.
وی بیان كرد: عملیات انتقال واحد آندسازی ایرالكو به شهرك صنعتی خیرآباد اراك پیشرفت فیزیكی 27 درصدی دارد و برای سرعت بخشی به انجام كار نیاز است كه منابع دولتی مورد توافق هرچه سریعتر به این طرح تزریق شود.
مدیركارخانه ایرالكو افزود: ساخت و بهره برداری از واحد جدید آندسازی در شعاع مناسب از اراك سه هزار میلیارد ریال سرمایه نیاز دارد كه در صورت تامین آن در شرایط كنونی این طرح در بازه زمانی 30 ماهه قابل انجام است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مركزی هم در این نشست اظهار داشت: باوجود اینكه اراك در برنامه دوم، سوم و چهارم توسعه در زمره شهرهای آلاینده كشور بوده اما تابحال از محل ردیف اعتباری جدول شماره 7بودجه به شهرداری تعلق نگرفته است كه انتظار است نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی پیگیری لازم را داشته باشند.
«رقیه یادگاری» اضافه كرد: پالایشگاه، پتروشیمی و سایر صنایع استان مركزی هر سال پژوهش های مهمی در مورد بهبود كیفیت تولید و فرآیندهای كاری انجام می دهند كه باید سهم پژوهش های زیست محیطی هم از این بودجه هخا رعایت شود.
وی بیان كرد: مبحث بند د ماده 45 قانون بودجه اختصاص یك در هزارم فروش صنایع برای پژوهش های زیست محیطی است كه این مورد هم باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مركزی افزود: شركت آلومینیوم اراك یاسد در انجام تعهدات قانونی انتقال واحد آند سازی جدی باشد و مشكلات منابع مالی نباید كلیت اجرای این طرح را متاثر كند.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان مركزی هم در این نشست اظهار داشت: شمار روزهای ناسالم اراك در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه قبل 19 درصد و نسبت به مدت مشابه سال 95كاهش 60 درصدی دارد.
«رضا میرزایی» اضافه كرد: برخی شاخص های آلایندگی در اراك نسبت به سال های گذشته كاهش یافته و توزیع سوخت یورو چهار، گاز سوز كردن كوره های آجرپزی و استفاده 98 درصدی نیروگاه شازند از سوخت گاز در این راستا موثر بوده است.
وی بیان كرد: 185 واحد آلاینده ذوب ضایعات غیرمجاز در اراك وجود دارد كه برای 25 واحد آن حكم تعطیلی گرفته شده است.
كلانشهر اراك از ابتدای امسال تابحال 30 روز ناسالم در كارنامه خود به ثبت رسانده است.
3005/6013/


1397/07/24
19:28:59
5.0 / 5
2616
تگهای خبر: آب , آلاینده , آلودگی , باد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی