زباله های استان تهران كجا دفن می شوند؟

زباله های استان تهران كجا دفن می شوند؟ به گزارش حیوان خانگی رئیس اداره محیط زیست انسانی استان تهران با اشاره به اینكه این استان 16 شهرستان و هشت مركز دفن پسماند دارد، اظهار داشت: این مراكز انجام مطالعات ارزیابی برای ارتقا و بهبود وضعیت زیست محیطی را آغاز نموده اند.



فاطمه اكبرپور در گفت و گو با ایسنا افزود: خوشبختانه با پیگیری های انجام شده در سطح ملی مراكز دفن شهرستان های استان تهران به جز پایتخت برای دریافت بودجه از وزارت كشور به منظور ساماندهی خود باید تاییدیه محیط زیست را داشته باشند.

رئیس اداره محیط زیست انسانی استان تهران با اشاره به اینكه این استان ۱۶ شهرستان و هشت مركز دفن پسماند دارد، اظهار داشت: این مراكز یكی یكی انجام مطالعات ارزیابی برای ارتقا و بهبود وضعیت زیست محیطی را آغاز نموده اند.

رییس اداره محیط زیست انسانی استان تهران به ذكر مثالی پرداخت و اظهار داشت: مركز دفن پسماند ورامین اصلا قابل مقایسه با سال قبل نیست البته هنوز با شرایط استاندارد فاصله دارد ولی پیشرفت كرده است. مركز دفن گندك كه برای زباله های شهرستان های پردیس و دماوند است مطالعات ارزیابی و طرح ساماندهی را ارائه داد. مجوز هم دریافت كرد.

وی اشاره كرد: بیشتر زمین های مراكز دفن پسماند در خارج از شهر تهران واقع شده اند. در خیلی از این مراكز فقط پسماند تخلیه می شد و هیچ اقدامی روی این پسماندها انجام نمی گرفت یا در نهایت شهرداری ها خاك پوششی روی پسماندها می ریختند یعنی دفن پسماند به صورت سنتی انجام می شد اما هم اكنون ترانشه های بهداشتی (فرورفتگی های مصنوعی یا طبیعی در سطح زمین كه ژرفای آنها از پهنایشان بیشتر و پهنای آنها از درازایشان بسیار كمتر است) حفر می شود.

اكبرپور افزود: در مركز دفن پسماند گندك دماوند كه مخصوص زباله های پردیس و دماوند است از دره های طبیعی بعنوان روش دفن استفاده می شود كه روش دفن طبیعی است و زمین كنده و روزانه لایه به لایه پسماند دفن و پوشش مناسبی روی آن گذاشته و در انتهای كار در سلول بسته می شود بدین سبب اقدامات رو به جلویی در مناطق دفن پسماند شهرستان های تهران انجام شده است.

رییس اداره محیط زیست انسانی استان تهران با اشاره به شیرابه تولید شده در بعضی مراكز دفن پسماند استان تهران اظهار داشت: در مركز دفن پسماند كهریزك كه مخصوص پسماندهای شهرستان های تهران و شمیرانات است چون میزان پسماند قابل توجه است، شیرابه قابل توجهی تولید می شود ولی در جایی مثل مركز دفن پسماند فیروزكوه كه روزانه حداكثر ۵۰ تن زباله شهرستان فیروزكوه به آن منتقل می شود شیرابه زیادی تولید نمی گردد تا نیاز باشد سیستم تصفیه شیرابه راه اندازی شود چون توجیه اقتصادی ندارد. بجای آن از روش های دیگری مانند تثبیت شیرابه استفاده می شود.

وی تاكیدكرد: میزان تولید شیرابه منطقه به منطقه متفاوت است و باید متناسب با هر منطقه شیرابه را مدیریت كرد.

رییس اداره محیط زیست انسانی استان تهران درباره مراكز دیگر دفن پسماند در استان تهران اظهاركرد: یكی از این مراكز «رود شور» نام دارد كه پسماندهای شهرستان های رباط كریم، اسلامشهر و بهارستان به آنجا منتقل می شود. مركز دفن پسماند اخترآباد در غرب تهران قرار دارد و مخصوص زباله های شهرستان های ملارد، قدس و شهریار است.

اكبرپور افزود: یك مركز دفن پسماند در پاكدشت وجود دارد به نام «كولیك» كه مخصوص پسماندهای شهرستان پاكدشت است. مركز دفن پسماند «چرمشهر» به پسماندهای شهرستان های ورامین و قرچك اختصاص دارد.

وی در ادامه اظهار داشت: یك مركز دفن پسماند در پیشوا وجود دارد كه مركزخوبی نیست. قرار شده است این مركز در مركز دفن پسماند ورامین تجمیع شود اما چون هنوز این اتفاق نیفتاده است همچنان پسماندهای این شهرستان در پیشوا دفن می شود.

اكبرپور درانتها اظهاركرد: قبلاً سازمان های مدیریت پسماند داشتیم ولی مقرر است تغییراتی در ساختار تشكیلاتی آن به وجود آید. امیدواریم با مرتفع شدن مشكلات قانونی دو مركز پیشوا و ورامین تجمیع شوند.





منبع:

1398/08/03
22:28:51
5.0 / 5
1425
تگهای خبر: آب , باد , بهداشت , خاك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی