در قالب یك طرح مطالعاتی صورت گرفت؛

همكاری فنی فائو با ایران در ارزیابی ریسك خشكسالی دریاچه ارومیه

همكاری فنی فائو با ایران در ارزیابی ریسك خشكسالی دریاچه ارومیه حیوان خانگی: سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو) با همكاری ستاد احیای دریاچه و سازمان هواشناسی، طرح مطالعاتی ارزیابی لطمه پذیری و ریسك خشكسالی حوضه آبریز دریاچه ارومیه را اجرا كرد.



به گزارش حیوان خانگی به نقل از مهر، نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران، كارشناسان فائو، ستاد احیای دریاچه ارومیه و سازمان هواشناسی با برگزاری یك كارگاه اعتبارسنجی، نتایج حاصل از این مطالعه و ارزیابی را مورد بررسی قرار دادند.
این ارزیابی بعنوان یك مؤلفه مهم از پروژه «برنامه یكپارچه مدیریت پایدار منابع آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه»، زمینه شكل گیری یك درك مشترك را در میان دست اندركاران ایرانی درباب تأثیرات خشكسالی بر معیشت جمعیت ساكن در مناطق در معرض خشكسالی فراهم می آورد.
هدف این پروژه كه از حمایت مالی دولت ژاپن و كمك فنی فائو بهره مند است، اجرای یك نظام جامع نگر مدیریت خشكسالی مبتنی بر ارزیابی لطمه پذیری و ریسك خشكسالی با امكان ارائه راهكارهایی برای مقابله با خشكسالی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه است.
این تلاش مشترك ملی و بین المللی به ایران كمك خواهدنمود تا یك سازوكار نظام مند را برای كاهش تأثیرات خشكسالی و افزایش توان تطابق پذیری با آن در سطح منطقه برقرار كند.
در این كارگاه اعتبارسنجی كه به میزبانی سازمان هواشناسی كشور برگزار شد، كارشناسانی از فائو، وزارت نیرو، وزارت جهاد كشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه علم و صنعت، پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو، مركز ملی پایش و آگهی خشكسالی و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی مشاركت كردند.
شركت كنندگان در این كارگاه، ضمن بررسی ابعاد مختلف این مطالعه، نقشه ها و سناریوهای تدوین یافته برای ارزیابی تأثیرات خشكسالی همین طور كاربرد بالقوه آنها برای مدیریت خشكسالی در منطقه را مورد مداقه قرار دادند. كارشناسان همین طور فاكتورهای محاسبه شده برای هر یك از پنج سرمایه (طبیعی، مالی، كالبدی، انسانی و اجتماعی) در نظر گرفته شده جهت ارزیابی لطمه پذیری خشكسالی را مورد بررسی قرار دادند.
هنگامه شیراوند از كارشناسان ارشد مركز ملی پایش و آگهی خشكسالی با اشاره به همكاری این مركز، فائو و ستاد احیای دریاچه ارومیه در اجرای این مطالعه، اشاره كرد: نتایج به دست آمده به مسئولان كمك خواهدنمود تا تصمیمات مناسبی را برای دوره های خشكسالی اتخاذ كنند.
وی اضافه كرد: تدوین نقشه های لطمه پذیری خشكسالی «اولین گام در امتداد اتخاذ یك رویكرد جامع نگر جهت مدیریت خشكسالی در كشور است.»
محمد وصال، مشاور فائو در برنامه یكپارچه مدیریت پایدار منابع آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف نیز اظهار داشت: این نتایج نشان دهنده چگونگی لطمه پذیری خانوارهای فقیر در مقابل نوسانات اقلیمی در طولانی مدت هستند، مسئله ای كه بیان كننده تأثیرات گسترده تر خشكسالی فراتر از كارهای كشاورزی است. وی تاكید كرد كه نتایج این ارزیابی به سیاست گذاران كمك می نماید تا سیاست های مناسبی را برای جمعیت های متأثر از نوسانات اقلیمی اتخاذ كنند.
فائو، بعنوان نهاد پیشروی سازمان ملل در زمینه توسعه كشاورزی و تامین امنیت غذایی، همواره به كشورهای عضو كمك می نماید تا ضمن افزایش تاب آوری خانوارها و جمعیت های روستایی، توان آنها را برای مقابله مؤثرتر با تهدیدها و بلایایی كه بر كشاورزی و معیشت شان اثر می گذارند، تقویت نمایند.


منبع:

1398/11/11
21:01:40
5.0 / 5
2379
تگهای خبر: آب , آموزش , اقلیم , حفاظت محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی