مجری طرح ملی توسعه زراعت چوب كشور عنوان كرد

اجرای ۲۳۰ هزار هكتاری زراعت چوب در كشور

اجرای ۲۳۰ هزار هكتاری زراعت چوب در كشور از گیلان مجری طرح ملی توسعه زراعت چوب كشور، با اشاره به اینكه به صورت تجمعی زراعت چوب در مساحتی معادل ۲۳۰ هزار هكتار اجرایی شده است، اظهار داشت: گیلان قطب زراعت چوب كشور محسوب می شود.


جواد میرعرب رضی در حاشیه بازدید از طرح های زراعت چوب استان گیلان در گفت وگو با ایسنا، هدف از اجرایی شدن طرح زراعت چوب را تأمین چوب مورد نیاز صنایع سلولزی دانست و اظهار نمود: زراعت چوب به روش سنتی از دیرباز در کشور ما وجود داشته و کشاورزان در حاشیه باغات و مزارع خود مبادرت به کشت گونه های درختی می کردند.
وی با اشاره به اینکه طرح زراعت چوب از سال ۸۴ دارای موافقت نامه شده است، اضافه کرد: از سال ۸۴ تابحال به صورت تجمعی زراعت چوب در مساحتی معادل ۲۳۰ هزار هکتار اجرایی شده و بخش هایی از آن به بهره برداری رسیده است.
مجری طرح ملی توسعه زراعت چوب کشور، با اشاره به تعهد ۷۵ هزار هکتاری برنامه ششم در حوزه زراعت چوب، خاطرنشان کرد: هم اکنون زراعت چوب در ۱۷ هزار هکتار عملیاتی شده و طی سال جاری و سال آینده به صورت سالانه ۳۰ هزار هکتار دیگر در دستور کار داریم.
میرعرب رضی، از اجرای طرح زراعت چوب در اغلب استان ها اطلاع داد و تصریح کرد: استان هایی که بارندگی ندارند، جزو اولویت های زراعت چوب نیستند، اما استان گیلان هم اکنون قطب زراعت چوب کشور محسوب می شود و سال قبل گیلان بیشتر از ۴۰۰۰ هکتار زراعت زراعت چوب داشته است.
وی زراعت چوب با استفاده از آب های نامتعارف را در دستور کار دانست و افزود: استان های قم، سمنان، اصفهان و تهران پایلوت استفاده از فاضلاب و پس آب در زراعت چوب هستند و از این فرصت برای توسعه زراعت چوب طی سالجاری استفاده خواهیم کرد.
مجری طرح ملی توسعه زراعت چوب کشوز، گونه های سریع الرشد همچون صنوبر و اکالیپتوس را مورد توجه زراعت چوب دانست و خاطرنشان کرد: از صنوبر در صنعت خرده چوب شامل ام. دی. اف و اچ. دی. اف صنایع نئوپان استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه از محل بند الف تبصره ۱۸ تسهیلات ویژه جهت توسعه زراعت چوب اختصاص یافته است، متذکر شد: این تسهیلات شامل پرداخت وام هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی توسط بانک های عامل برای هر هکتار کاشت است. همینطور ۱۳۰۰ اصله نهال مجانی در اختیار علاقمندان به زراعت چوب قرار می گیرد.
میرعرب رضی، با اشاره به نیاز اسمی ۱۱ میلیون مترمکعبی چوب در کشور، اظهار نمود: کمبود مواد اولیه باعث کاهش ۵۰ درصدی تولیدات صنایع چوبی شده و میزان مصرف را به ۶.۵ میلیون مترمکعب کاهش داده است، اما زنجیره ارزش و شبکه توزیع و فروش چوب شکل گرفته است.
مجری طرح ملی توسعه زراعت چوب کشور، با اشاره به اینکه زراعت چوب چهار میلیون مترمکعب از ۶.۵ میلیون مترمکعب نیاز صنابع سلولزی را تأمین می کند، اظهار داشت: همینطور ۲.۵ میلیون مترمکعب باقی مانده از محل اصلاح و نوسازی و هرس باغات تأمین می شود.
وی از افزوده شدن ۳۱۵ هزار هکتار به عرصه های زراعت چوب کشور تا سال ۱۴۰۸ اطلاع داد و خاطرنشان کرد: طی این مدت سالانه ۳۰ هزار هکتار زراعت چوب اجرا می گردد و پس از سال ۱۴۰۸، هر سال ۱۲ میلیون مترمکعب تولید چوب تولید خواهیم کرد.
میرعرب رضی، مدت زمان لازم جهت برداشت چوب را بین سه تا ۱۰ سال دانست و اظهار داشت: زراعت چوب می تواند معیشت کشاورزان را تأمین کند، اما زارعین گیلانی به صورت سنتی و بومی جنگلداری کشاورزی را اجرا می کنند و به کشت محصولات باغی در عرصه های نهالکاری شده می پردازند.
مجری طرح ملی توسعه زراعت چوب کشور، با اشاره به اینکه صنایع آمادگی خرید تضمینی تولیدات زراعت چوب را دارند، عنوان کرد: هم اکنون ۷۰ درصد زراعت چوب در اراضی مستثنیات در حال اجراست و مابقی توسط بخش های دولتی در چارچوب قرارداد انجام می شود.



1399/06/19
23:04:02
5.0 / 5
1927
تگهای خبر: آب , باد , درخت , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی