لطمه های ناشی از تغییرات آب وهوایی در خاورمیانه نمایان شد

لطمه های ناشی از تغییرات آب وهوایی در خاورمیانه نمایان شد خراسان رضوی درجه دما در خاورمیانه بسیار سریعتر از میانگین جهان در سه دهه گذشته بالا رفته، بارندگی کم شده است و کارشناسان پیش بینی می کنند خشکسالی با فراوانی و شدت بیشتری همراه خواهد بود.


به نقل از یاهو نیوز، خاورمیانه یکی از لطمه پذیرترین مناطق جهان در مقابل تاثیرات تغییرات آب وهوایی است و هم اکنون اثرات آن دیده می شود.
در عراق، طوفان های شدید شن امسال بارها و بارها شهرها را درنوردیده و کسب وکار را تعطیل و هزاران نفر را روانه بیمارستان ها کرده است. افزایش شوری خاک در دلتای نیل مصر، زمینهای کشاورزی حیاتی را از بین می برد. در افغانستان، خشکسالی به تشویق جوانان به مهاجرت از روستاهایشان و جستجوی شغل کمک کرده است. در هفته های اخیر، دمای هوا در بعضی از این مناطق به ۵۰ درجه سانتی گراد (۱۲۲ فارنهایت) رسیده است.
کنفرانس سالانه تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد امسال معروف به COP۲۷، در ماه نوامبر در مصر برگزار می گردد و توجهات را به منطقه جلب می کند. دولت ها در سراسر خاورمیانه متوجه خطرات تغییرات اقلیمی، خصوصاً لطمه هایی هستند که هم اکنون به اقتصادشان وارد می شود.
لاما ال هاتو، مشاور تغییر اقلیم محیطی که با بانک جهانی کار کرده و متخصص در خاورمیانه و شمال آفریقا اظهار داشت: ما به مفهوم واقعی کلمه اثرات را درست در مقابل خود می بینیم. این تاثیرات چیزی نیست که ۹ یا ۱۰ سال بعد به ما لطمه بزند.
وی ادامه داد: «دولت های بیشتری آغاز به درک این مساله می کنند که باید اقدام کرد».
مصر، مراکش و سایر کشورهای منطقه، ابتکارات خودرا برای انرژی پاک افزایش داده اند اما اولویت اصلی آنها در COP۲۷ کوشش برای بودجه بین المللی بیشتر است تا به آنها برای مقابله با خطرات ناشی از تغییرات آب وهوایی که با آن روبرو هستند، کمک نماید.
یکی از دلیلهای لطمه پذیری خاورمیانه این است که با تسریع افزایش دما، هیچ ضمانتی برای کاهش لطمه بر میلیونها نفر وجود ندارد، این منطقه هم اکنون دارای دمای بالا و منابع آب محدود حتی در وضعیت عادی است.
صندوق بین المللی پول طی گزارشی در اوایل سال جاری اشاره نمود که دولت های خاورمیانه نیز توانایی محدودی برای سازگاری دارند. اقتصاد و زیرساخت این کشورها ضعیف هستند و مقررات اغلب اجرا نمی شوند. فقر گسترده است و ایجاد شغل را نسبت به حفاظت آب وهوایی در اولویت قرار می دهد. دولت هایی مانند مصر جامعه مدنی را به شدت محدود می کنند و مانع از مشارکت مردم در مسائل زیست محیطی و آب وهوایی می شوند.
در عین حال، کشورهای درحال توسعه به کشورهای خاورمیانه و جاهای دیگر فشار می آورند تا انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش دهند حتی اگر خودشان به تعهداتشان پایبند نباشند.


تهدیدهای وحشتناک
از آنجا که منطقه گرم تر و خشک تر می شود، سازمان ملل هشدار داده است تا سال ۲۰۲۵ تولید محصولات کشاورزی خاورمیانه ممکنست ۳۰ درصد کم شود. برمبنای پیش بینی های بانک جهانی انتظار می رود این منطقه تا سال ۲۰۵۰ به سبب کمبود آب، ۶ تا ۱۴ درصد از تولید ناخالص داخلی خودرا از دست بدهد.
طبق گزارش بانک جهانی، میزان بارندگی مصر در ۳۰ سال قبل ۲۲ درصد کم شده است.
پیش بینی می شود خشکسالی ها بیشتر و شدیدتر شود. بگفته ناسا، مدیترانه شرقی بتازگی شاهد بدترین خشکسالی خود در ۹۰۰ سال قبل بوده که ضربه سنگینی به کشورهایی مانند سوریه و لبنان که کشاورزی متکی به بارندگی دارند، وارد کرده است. تقاضا برای آب در اردن و کشورهای حوزه خلیج فارس فشار ناپایدار بر سفره های آب زیرزمینی وارد میکند. در عراق، افزایش خشکی موجب افزایش طوفان های شن شده است.
در عین حال، گرم شدن آب وهوا موجب می شود که رویدادهای آب وهوایی شدید و اغلب مخرب مانند سیل های مرگبار که بارها سودان و افغانستان را درنوردیده اند، تکرار شوند.


پیامدهای اجتماعی خسارات خطرناک آب وهوایی
کریم الگندی، یکی از کارکنان در چتم هاوس اظهار داشت: خیلی از کسانی که وسیله معاش خودرا در کشاورزی یا گردشگری از دست می دهند، برای یافتن شغل به شهرها نقل مکان می کنند. چتم هاوس (Chatham House) به عنوان موسسه سلطنتی امور بین الملل نیز شناخته می شود، یک موسسه سیاستگذاری مستقل در لندن که ماموریت اعلام شده آن ارائه تفسیر در مورد رویدادهای جهان و ارائه راهکار برای چالش های جهانی است.
الگندی، محقق غیرمقیم در موسسه خاورمیانه اظهار داشت که این شاید بیکاری شهری را افزایش دهد، خدمات اجتماعی را تحت فشار قرار دهد و می تواند تنش های اجتماعی را افزایش دهد و بر امنیت تاثیر بگذارد.
صندوق بین المللی پول تخمین می زند که تطبیق زیرساخت ها و اقتصاد برای مقابله با لطمه ها بسیار پرهزینه و معادل ۳.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی منطقه در ۱۰ سال آینده خواهد بود. این هزینه ها باید به سمت همه چیز از ایجاد سیستم های کارآمدتر استفاده از آب و روش های کشاورزی جدید گرفته تا ایجاد صیانت از سواحل، تقویت شبکه های ایمنی اجتماعی و توسعه کمپین های آگاهی هدایت شود.
بدین سبب یکی از اولویت های اصلی خاورمیانه و سایر کشورهای درحال توسعه در کنفرانس طرفین امسال این است که ایالات متحده، اروپا و دیگر کشورهای ثروتمندتر را تحت فشار قرار دهند تا به تعهدات بلندمدت خود در خصوص تامین میلیاردها بودجه برای آب وهوا عمل کنند.


تا حالا کشورهای توسعه یافته از این وعده ها اهمال نموده اند همچنین، بیشتر پولی که آنها فراهم نموده اند صرف کمک به کشورهای فقیرتر برای پرداخت هزینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به تعبیر سازمان ملل متحد، به عنوان کاهش و نه سازگاری شده است.
برای کنفرانس امسال، موضوع اصلی تکرار شده توسط مقامات سازمان ملل، میزبانان مصری و فعالان آب وهوایی، اجرای تعهدات است. هدف از این گردهمایی، تشویق کشورها به توضیح چگونگی دستیابی به اهداف وعده داده شده در مورد کاهش انتشار گازهای گلخانه ای حتی پیشنهاد کاهش های بیشتر است برای اینکه کارشناسان می گویند که اهداف هم اکنون همچنان به سطوح فاجعه بار گرمایش منجر خواهند شد.
کشورهای درحال توسعه همین طور از کشورهای ثروتمندتر می خواهند تا نشان دهند که چگونه به وعده داده شده از کنفرانس گذشته در خصوص تامین مالی ۵۰۰ میلیارد دلاری برای آب وهوا در پنج سال آینده عمل خواهند کرد و اطمینان حاصل کنند که حداقل نیمی از این بودجه برای سازگاری و نه کاهش است.
با این وجود، رویدادهای جهانی تهدیدی برای کاهش تحرک ناشی از COP۲۶ هستند. کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، افزایش قیمت جهانی انرژی و جنگ در اوکراین تعدادی از کشورهای اروپایی را وادار کرده است که به زغال سنگ برای تولید برق روی آورند، بااینکه آنها اصرار دارند که این تنها یک گام موقتی است. خاورمیانه همین طور دارای چندین کشور است که اقتصاد آنها به منابع سوخت فسیلی خود متکی است که از همه بیشتر عربستان سعودی و خلیج فارس همین طور مصر با افزایش تولید گاز طبیعی خود هستند.
تورم مداوم و احتمال رکود می تواند کشورهای بزرگ را در انجام تعهدات تامین مالی آب وهوایی مردد کند.
در صورتیکه مقامات بین المللی اغلب بر کاهش انتشار تاکید می کنند، ال هاتو اظهار داشت: باید به خاطر داشت که کشورهای آفریقایی، خاورمیانه و سایر نقاط جهان درحال توسعه سهم عمده ای در تغییرات اقلیمی نداشته اند اما بار عمده آنرا متحمل می شوند.
وی بیان کرد: ما باید در مورد تامین مالی برای سازگاری صحبت نماییم تا با مشکلی که آنها ایجاد نکرده اند، سازگار شوند.



1401/05/05
09:00:06
5.0 / 5
483
تگهای خبر: آب , اقلیم , ایمنی , خاك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی