نهنگ ها قربانیان آلودگی پلاستیکی در اقیانوس ها
حیوان خانگی: کارشناسان محیط زیست هشدار می دهند که هم اکنون ریزپلاستیک ها (تکه های بسیار ریز و آلاینده پلاستیک) به سراسر جهان از رودخانه ها و دریاچه ها گرفته تا سواحل قطب جنوب و حتی درون بدن انسان ها راه یافته اند.
به گزارش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، حالا گروهی از دانشمندان محاسبه کرده اند که نهنگ های گوژپشت در تکاپوی یافتن غذای روزانه، میلیونها تکه از این ریزپلاستیک ها را می خورند.
بگفته نویسندگان این مطالعه، این نتایج به نگرانی در مورد سلامت نهنگ ها دامن می زند و نگاهی هشداردهنده به وسعت آلودگی ریزپلاستیکی در اقیانوس های جهان دارد.
"جرمی گلدبوگن" از نویسندگان این مطالعه و پژوهشگر اقیانوس شناسی دانشگاه استنفورد، در نشستی مطبوعاتی اظهار داشت: جانداران بزرگی همچون نهنگ بی دندان که با سرند کردن آب، تغذیه می کنند طوری فرگشت پیدا کرده اند که مقادیر زیادی از آب اقیانوس را فرآوری می کنند و از صافی می گذرانند. بنا بر این آنها در حقیقت دیده بانان تغییرات محیط زیستی شامل آلودگی هایی مانند ریزپلاستیک ها هستند.
این پژوهشگران به بالای ۲۰۰ نهنگ گوژپشت، تیغ باله و آبی، دستگاه ردیاب وصل کردند تا ببینند این پستانداران غول پیکر و آبزی در کجا به شکار ماهی و کریل (سخت پوستان) می پردازند.
آنها این اطلاعات را با اطلاعات تراکم ریزپلاستیک در اقیانوس تلفیق کردند تا ببینند این نهنگ ها دقیقا چقدر پلاستیک می خورند.
طبق یافته های این تحقیق، نهنگ های آبی احتمالاً روزانه تا ۱۰ میلیون تکه مجزا ریزپلاستیک می بلعند. نهنگ تیغ باله نیز روزی سه تا ۱۰ میلیون و نهنگ گوژپشت بیش از یک میلیون تکه می بلعند.
این پژوهشگران خاطرنشان کردند: ریزپلاستیک بیشتر در غذای نهنگ وجود دارد نه آب. نهنگ های آبی، تیغ باله و گوژپشت همگی نهنگ های بی دندان هستند و با الک کردن آب به وسیله سرندهای مو مانندی در دهانشان موجودات ریزی به نام کریل را صید می کنند.
"ماتیو ساووکا"، متخصص زیست شناسی استانفورد و نویسنده این مطالعه اظهار داشت: کریل ها پلاستیک می خورند و نهنگ ها هم کریل می خورند.
این نویسندگان افزودند مطالعه شان موجب ایجاد نگرانی هایی در مورد تغذیه نهنگ ها شده است. نهنگ ها وقت و نیرو می گذارند تا این کریل ها را صید کنند اما انبوه ریزپلاستیکی نصیبشان می شود که ارزش غذایی ندارد و این جانوران از غذای مورد نیازشان محروم می شوند.
به گزارش ایندیپندنت، اوایل امسال نزدیک به ۲۰۰ کشور جهان در سازمان ملل متحد برای انعقاد پیمانی برای رسیدگی به بحران آلودگی پلاستیکی در جهان به توافق رسیدند.
منبع: petiab.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب