مدیركل محیط زیست استان مركزی تاكید كرد

ضرورت نگرش جدید به حفاظت و جرم انگاری تخریب منابع ژنتیکی حیات وحش

ضرورت نگرش جدید به حفاظت و جرم انگاری تخریب منابع ژنتیکی حیات وحش به گزارش حیوان خانگی، مرکزی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اظهار داشت: باتوجه به ضرورت و اهمیت صیانت از حیات وحش، می بایست رویکرد جدیدی در رابطه با حفاظت و حتی جرم انگاری تخریب منابع ژنتیکی حیات وحش مستند به قانون صیانت از ذخایر ژنتیکی در پیش گرفته شود.



یوسف یوسفی ۱۵ فروردین ماه در جمع خبرنگاران با اشاره به این که روز پانزدهم فروردین سالروز دستور مقام معظم رهبری برای تاسیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی است و این روز تحت عنوان روز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی نامگذاری است، اظهار داشت: هدف از این نامگذاری، جلب توجه عموم مردم، مسئولان و متخصصان به اهمیت و ضرورت صیانت از ذخایر ژنتیکی کشور در زمینه های مختلف کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و تنوع زیستی است.

وی اظهار داشت: ذخایر ژنتیکی شامل تمام اجزای تنوع زیستی همچون گیاهان، جانوران، میکروارگانیسم ها و تمام اشکال حیات است و تمامی بهره برداری هایی که از ذخایر ژنتیکی صورت می گیرد وابسته به یکی از اشکال تنوع زیستی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: حالا ذخایر ژنتیکی در دنیا باتوجه به نقشی که در رابطه با سلامت، اقتصاد، امنیت غذایی و صیانت از تنوع زیستی ایفا می کنند، به ذخایر راهبردی کشورها تبدیل گشته اند.

یوسفی بیان کرد: مهم ترین مولفه در مورد ذخایر ژنتیکی خصوصاً ذخایر ژنتیکی حیات وحش که مسئولیت مستقیم آن با سازمان حفاظت محیط زیست است، موضوع صیانت از تنوع زیستی است. تنوع ژنتیکی پایه ای ترین سطح صیانت از تنوع زیستی شمرده می شود. بدون صیانت از تنوع ژنتیکی گونه و جمعیت، صیانت از تنوع زیستی معنا پیدا نمی کند و نتیجه بخش نخواهد بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: برمبنای قانون صیانت از منابع ژنتیکی کشور که در سال ۱۳۹۷ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و ابلاغ گردید، سازمان صیانت از محیط زیست در حوزه شناسایی، مدیریت، حفاظت و بهره برداری از ذخایر ژنتیکی حیات وحش مسئولیت و اختیارات مستقیم دارد.

وی اضافه کرد: در ماده ۸ این قانون تصریح شده که هرگونه فرسایش و تخریب منابع ژنتیکی و هرگونه اقدامی که منجر به تهدید منابع ژنتیکی در زمینه های مختلف شود، جرم است و برای آن مجازات هایی در نظر گرفته شده است. باتوجه به ضرورت و اهمیت صیانت از حیات وحش، می بایست رویکرد جدیدی در رابطه با حفاظت و حتی جرم انگاری تخریب منابع ژنتیکی حیات وحش مستند به قانون صیانت از ذخایر ژنتیکی در پیش گرفته شود.

یوسفی اشاره کرد: لازم است در کارهای توسعه ای، اقتصادی و صنعتی، موضوع صیانت از حیات وحش و زیستگاه و تنوع زیستی بصورت جدی دیده شود و اجرای برنامه های توسعه ای مغایرتی با صیانت از تنوع زیستی و زیستگاه های آن نداشته باشد.

وی همین طور اظهار داشت: شرایط اقلیمی متنوع کشور ما به شکلی است که موجب تنوع بالای ژنتیکی و زیستی در گیاهان، جانوران و میکروارگانیسم ها شده است و این ذخایر ژنتیکی یک سرمایه عظیم ملی است. استان مرکزی در جایگاه سوم کشور در زمینه تنوع زیستی قرار دارد و تا حالا ۳۳۵ گونه جانوری شامل ۵۳ گونه پستاندار، ۲۰۵ گونه پرنده، ۵۴ گونه خزنده، ۴ گونه دوزیست و ۱۹ گونه ماهی بومی و هزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در آخر اشاره کرد: ایجاد و توسعه زیست بانکها و نظام مند کردن بانکهای نمونه های زیستی حیات وحش در سطح کشور در مراکز مختلف شامل دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و مراکز استانی سازمان حفاظت محیط زیست، شناسنامه دار کردن بانکهای نمونه های زیستی و نمونه هایی که در این بانکها نگهداری می شوند، نظارت بر خروج نمونه ها و منابع ژنتیکی حیات وحش از کشور، اقدامات و برنامه های سازمان محیط زیست برای صیانت از ذخایر ژنتیکی حیات وحش کشور است.




1402/01/15
15:19:05
5.0 / 5
472
تگهای خبر: اقلیم , جانور , حفاظت محیط زیست , حیات وحش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی