معاون رئیس جمهور مطرح كرد؛

حل مساله گرد و غبار کشور در صورت حل این معضل در سیستان

حل مساله گرد و غبار کشور در صورت حل این معضل در سیستان به گزارش حیوان خانگی، معاون رییس جمهور، اظهار داشت: در مساله گرد و غبار کشور منطقه زابل نیز نقطه صد واقع شده و اعلام می نماییم اگر این مشکل در این منطقه حل شود توان حل در سایر نقاط کشور را داریم.



به گزارش حیوان خانگی به نقل از مهر، علی سلاجقه از عصر تا پاسی از شب سه شنبه در اولین نشست ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت کنترل ریزگردها در سالن اجتماعات فرمانداری شهر زابل، با حضور اعضا و تعدادی از نمایندگان و مسؤلان استانی برگزار شد، با اشاره به اینکه مشکلات ناشی از سوءمدیریت ها در داخل کشور باید برطرف شود، اظهار داشت: پیگیری اختصاص حقآبه هامون صابری و ایران از رودخانه فراه رود، پیگیری و اصلاح سد کمال خان و سد لشکری در چارچوب طرح کمیساریای آب همچون مصوباتی است که باید تا ۲ ماه آینده بخشی از آنها اجرایی شود.
وی بیان نمود: برای بار دوم در مورد مساله گردوغبار در سیستان و بلوچستان و زابل حضور یافتم، تشکیل ستاد ملی گردوغبار کشور به صورت ماهیانه در سازمان محیط زیست کشور برگزار و در آن موضوعات بر حسب اولویت مطرح و توسط دستگاههای اجرایی پیگیری می شود که سازمان محیط زیست بعنوان دستگاه نظارتی و حاکمیتی فرآیند کار را کاملا پایش می کند.
وی اضافه کرد: همانطور که مساله پسماند کشور به منطقه سراوان در استان گیلان بعنوان نقطه صد مدنظر قرار گرفت، حالا در مساله گرد و غبار کشور منطقه زابل نیز نقطه صد واقع شده و اعلام می نماییم اگر این مشکل در این منطقه حل شود توان حل در سایر نقاط کشور را داریم.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه دولت سیزدهم توجه ویژه ای به سیستان و بلوچستان دارد، ازاین رو ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار در زابل برگزار شد تا این حضور نشان از احترام مسؤلان به مردم این منطقه باشد، افزود: برای حل مشکلات مردم آمده ایم درد را همه می دانیم برای درمان اقدام خواهیم کرد کارهای زیادی به برکت نظام در سیستان و بلوچستان انجام شده که مایه افتخار است.
وی اظهار نمود: مردم سیستان و بلوچستان قدرشناس بوده و حافظان اصلی و ولایت مدار هستند، علیرغم مشکلات، اما دغدغه اصلی آنها تبعیت از ولایت و حفظ نظام است، گلایه آنها از سوءمدیریت هایی هست که به وجود آمده و باید جلوی آن گرفته شود.
سلاجقه خاطرنشان کرد: حضور در میان مردم منطقه سیستان آن هم در روستاها که توقعی جز تبعیت از ولایت و حفظ نظام ندارند و این مورد از دغدغه های اصلی آنها به حساب می آید، مسئولیت ما را سنگین تر می کند چون که این مردم با این رشادت و صداقت پای نظام و کشور ایستاده اند، ما مسؤلان باید هرچه سریع تر، رایزنی با کشورهای همسایه و موضوعات بین المللی را انجام دهیم چون که این مردم خواسته چندانی ندارند و ما بعنوان یک مسئول خجالت می کشیم.
وی اظهار نمود: مرطوب سازی تالاب بین المللی هامون، یکی از موضوعات مهم در دستور کار است که حتما در نشست های هیئت های کارشناسی که اعزام می شوند، با همکاری و هماهنگی استاندار سیستان و بلوچستان این مورد پیگیری می شود، حتی در صورتیکه شرایط کم آبی باشد و دولت همسایه وضعیت آب مناسبی نداشته باشد، حداقل برای مرطوب سازی پهنه تالاب اقداماتی صورت خواهد گرفت.
مشکلی در تامین آب شرب وجود ندارد
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: مجموعه چاه نیمه های زابل، وضعیت آب مناسبی ندارد و در حجم مرده، گاهی اوقات بهره برداری می شود، ولی خوشبختانه دولت تمهیداتی خوبی اندیشیده و جایگزین هایی برای شرایط اضطراری وجود دارد، مردم سیستان و بلوچستان از این باب هیچ نگرانی نداشته باشند چون که دولت به هیچ وجه اجازه نمی دهد مردم با سختی مواجه شوند.
وی افزود: تامین آب شرب مردم منطقه به نحو مطلوب صورت می گیرد، هیچ مشکلی در این حوزه وجود ندارد، حتی اگر شرایط خشکسالی به مراتب بدتر باشد موضوع انتقال آب به صورت پایدار انجام شده و زیرساخت ها درحال تکمیل است.
سلاجقه اظهار داشت: بازدیدها و اعزام کارشناسان به صورت منظم ادامه دارد خصوصاً در فصل بارندگی برای تامین حقآبه با همکاری استاندار سیستان و بلوچستان این روند تداوم خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: از استاندار سیستان و بلوچستان قدردانی می نماییم چون که او مردی جهادی و در میدان است، امروز که وارد استان می شویم می بینیم این خطه پهناور از ایران اسلامی، تبدیل به یک کارگاه شده که این نشان از فعال و زنده بودن و اجرای طرح های گوناگون دارد.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اضافه کرد: در شرق کشور به دلیل عدم وجود دولت پایدار در بعضی از کشورهای همسایه با مشکلاتی مواجه هستیم، رایزنی هایی انجام شده که جواب می دهد، از سازمان برنامه وبودجه درخواست داریم در بودجه سال ۱۴۰۳ حداقل مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان را به این مورد تخصیص دهند تا طرح مطالعاتی، نقشه ها و طرح های آبخیزداری اجرایی و صورت گیرد.
اجرای مصوبات نشست ستاد ملی سیاستگذاری ریزگردها تا دو ماه آینده
به گفته وی، نقش اساسی بر عهده منابع طبیعی و حوزه آبخیزداری این نهاد است که باید در این خصوص تلاش و مردم را در حفظ منابع طبیعی مشارکت دهد، ما با وجود تهدیدهای ظالمانه، اجازه نداده ایم مشکلی پیش بیاید و استمرار این مسئله با جواب محلی در دستور کار است.
سلاجقه در ادامه ضمن اشاره به این که دستگاههای اجرایی و اعضای ستادی مکلف به اجرای مصوبات هستند، بیان نمود: پیگیری اختصاص حقآبه هامون صابری و ایران از رودخانه فراه رود، ساخت سد بخش آباد و بهره برداری قریب الوقوع آن، رایزنی فرا مرزی با مقامات کشور افغانستان پیرامون بازدیدهای میدانی و شناسایی نقاط کانونی بحرانی در این کشور، برنامه ریزی برای تثبیت کانون های گرد و غبار در هامون صابری و افغانستان، پیگیری و اصلاح سد کمال خان و سد لشکری در چارچوب طرح کمیساریای آب، لایروبی مسیرها از نهر لشکری افغانستان تا ورودی ایران، درخواست اجرای برنامه های تثبیت خاک در محل انتقال آب راه اندازی شده توسط وزارت نیرو، ممنوعیت چرای دام و تشکیل ستاد ملی تالاب بین المللی هامون همچون مصوبات این جلسه است که باید تا دو ماه آینده بخشی از آنها اجرایی شود.
وی افزود: تامین آب موردنیاز عرصه های نهال کاری شده در داخل تالاب توسط وزارت نیرو بخصوص شرکت آب و فاضلاب، یکی دیگر از برنامه ها است که حتما مجموعه فوق در مورد تصفیه خانه ها و تخصیص پساب ها باید تمام همت خویش را به کار گیرد.
از احیای مجموعه ۱۲ هزار هکتاری تا ارتقای بیمارستان های منطقه سیستان
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: مجموعه ۱۲ هزار هکتاری در تالاب هامون که جنگل مناسبی داشته تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفته و کاملا از بین رفته و تبدیل به منشأ برداشت گرد و غبار شده حتما استاندار سیستان و بلوچستان طبق جدول برنامه ریزی شده موضوع را پیگیری کند و متولیان امر نیز از ظرفیت پساب شهرستانی برای امر احیا استفاده نمایند.
وی در ادامه از وزارت بهداشت خواهان ارتقای بیمارستان های منطقه سیستان بخصوص در قسمت چشمی، پوستی و تنفسی و همینطور متخصص ریه در این منطقه شد و اظهار داشت: ادارات کل حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان باید در ارتباط با برنامه های کنترل گرد و غبار امری همکاری کنند.
سلاجقه با اشاره به اینکه توسعه شبکه دیده بانی هواشناسی باید پیگیری و با عنایت به اعتبارات ۱۲۴ میلیارد تومانی این شبکه تا آخر سال تکمیل شود، اضافه کرد: در این منطقه هر مسأله ای که وجود دارد بحرانی است، ای کاش مئوولان مانند امروز را در منطقه سیستان تجربه و معنای بحران را درک کنند که چشم، حلق، زندگی مردم و همه چیز تحت تأثیر خشکسالی و توفان ها قرار گرفته، این ها دردآور است، ما امروز از نزدیک این درد را دیده و لمس کردیم.
مشکلات منطقه سیستان در هیأت دولت مطرح شود
استاندار سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: مشکلات منطقه سیستان در هیأت دولت مطرح شود.
محمد کرمی، نیز در این جلسه چند ساعته ضمن اشاره به بازدیدهای انجام شده توسط مسؤلان، اضافه کرد: امروز در این شرایط آب و هوایی، بخشی از مشکلات مردم سیستان را از نزدیک دیده و لمس کردیم، ما از آغاز امسال تابحال شاهد افزایش طوفان های گرد و غبار به علت تغییر شرایط اقلیمی در منطقه بوده ایم.
وی افزود: سیستان سالهای متوالی گرفتار خشکسالی هست برنامه هایی برای حل این معضل در دستور کار بوده که بخشی از آنها اجرایی شده و بخشی در چارچوب مصوبه بوده و یا در چارچوب مطالعات در حال انجام می باشد.
وی افزود: درخواست ما اینست که دانشگاه سیستان و بلوچستان با دارا بودن ۴۵۰ عضو هیئت علمی، از ظرفیت مردم در جهت هم افزایی برای انجام مطالعات استفاده نماید، باید دقت کرد زمان مطالعات زیاد طولانی نباشد حداقل بخشی از آنها را اجرایی و برای تامین اعتبار آن اقدام نماییم.
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: پیگیری حقآبه باید یک موضوع دائمی و جدی باشد، در حوزه آب اقدامات خوبی با همکاری وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه انجام شده و اقدامات مهمی در حوزه تامین آب برای شمال استان درحال اجراست که میتوان به حفر چاه های ژرف انتقال آب دریا انتقال آب تهلاب و جهاد آبرسانی میتوان اشاره نمود.
وی اظهار داشت: در شرایط موجود، انتظار اینست با عنایت به شرایط اقلیمی و سرمای و گرمای بی سابقه ای که سال قبل تجربه کردیم و خسارت هایی که در این رابطه به بخش های مختلف وارد شد، می طلبد که در قسمت آب برق و مالیات تخفیف هایی قائل شویم تا به مردم کمک نماییم، در قسمت گمرک نیز وقتی قانون ۴۰۰ دلار مصوب شد، نباید با نگاه کلان به آن نگریست، بلکه باید قوانین را برای مرزنشینان انجام داد تا شهرستان ها تجاری باشند.
کرمی خاطرنشان کرد: در قسمت کشاورزی باید توجه ویژه به سیستان و بلوچستان شود، کشاورزی باید به موضوع کشت های جایگزین بپردازد، ایجاد گلخانه در قسمت دام تامین تغذیه دام در حوزه پرورش ماهی باید اقداماتی صورت گیرد که بخشی از آنها در دستور کار بوده یا اجرایی شده است.
وی تصریح کرد: باید در دل بحران ها، سختی و تهدیدها، به دنبال فرصت باشیم همه مشکلات قابل حل است و شرط تحقق آن تلاش و پیگیری است.
وی اظهار داشت: موضوع آب های مرزی در همه کشورها کنترل می شود در حالیکه بخشی از آب های مرزی در استان سیستان و بلوچستان به سمت افغانستان می رود که می طلبد طرح های آبخیزداری را در این عرصه انجام دهیم، باید این آب ها تثبیت شود و ظرفیتی که داریم استفاده نماییم درخواست ما اینست همانطور که برای دریاچه ارومیه ستاد ملی تشکیل شد برای دریاچه هامون نیز ستاد ملی تشکیل گردد.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: همه تلاش نماییم تا به مسئولیتی که بر عهده ما واگذار شده، پاسخگو باشیم اگر همه در میدان باشیم مشکلات قابل حل است، درخواست ما اینست این مشکلات در هیئت دولت مطرح و مصوبه ای برای تخفیف آب، برق و مالیات جهت کمک به مردم سیستان اندیشیده شود تا از این بحران به فضل الهی عبور نماییم.
شایان ذکر است در این جلسه اعضا نیز به بیان درخواست ها، مشکلات و پیشنهادات خود پرداختند و خواهان توجه بیشتر از پیش این رفع مشکلات منطقه سیستان شدند.

1402/08/11
14:48:23
5.0 / 5
480
تگهای خبر: آب , اقلیم , باد , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی