تابستان در راه است؛

زنگ خطر کمبود آب در شاهرود

زنگ خطر کمبود آب در شاهرود به گزارش حیوان خانگی، زنگ خطر بحران آب در شاهرود به صدا درآمده است آن هم در حالیکه هنوز با تابستان فاصله داریم.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها - محمد علی عباس نژاد: رئیس جمهور در مسافرت فروردین ماه خود در جمع مردم شهرستان شاهرود دولت را موظف به تأمین آب پایدار برای شاهرود دانست اما هر ساله در این ایام و شروع فصل تابستان این مشکل عدیده چون زخمی سر باز کرده و بوی بی آبی و کم آبی همه شهر شاهرود را فرا می گیرد و شاهرود بعنوان تنها شهر در استان که از آب پایدار برخوردار نیست، همچنان مردمانش تشنه و تشنه تر می شوند.
کوتاهی برخی مسؤلان در رده های میانی استان و رده بالای استان و بی توجهی بعضی از نمایندگان ادوار مجلس و تجلی آن در مسافرت اخیر دولت با عدم شرکت نماینده وقت را میتوان تیر خلاصی بر پیکره ناتوان، همین مقدار تأمین کننده آب موجود شاهرود دانست، این که شاهرود در پیک مصرف بالغ بر ۲۵۰ لیتر بر ثانیه کسری آب دارد می طلبید مسؤلان تمام تلاش خویش را برای گرفتن مصوبه ای قرص و محکم نه آن چیزی مانند مصوبه راه اندازی و ساخت سد کالپوش برای تأمین آب آشامیدنی شاهرود که هیچگاه اجرایی نشد.
شهروندان شاهرودی می پرسند چرا تأمین آب آشامیدنی شاهرود از سد کالپوش که مصوبه دولت را دارد اجرایی نمی گردد. آنان البته خواسته های خودشان را که بارها از زبان امام جمعه بیان شده را نادیده نگرفته و قدر دادن امام جمعه شهر شاهرود بوده و می گویند این که نمایندگان ادوار مجلس کاری صورت نداده اند جای سوال اساسی دارد.

پیگیری کمبود آب
از سفر بهمن ماه ۱۴۰۱ وزیر وقت نیرو به شاهرود بیشتر از ۱۴ ماه گذشته است و این سوال همچنان برای شهروندان شاهرودی در اذهان باقی مانده که مگر از مقام وزارت در این خصوص بالاتر هم داریم که به کوچکترین وعده های داده شده ایشان بعد از این همه مدت هیچ جوابی داده نشده است.
دراین باره امام جمعه شاهرود هم تأمین آب پایدار را مهم ترین مطالبه مردم شهرستان در خلال سالیان اخیر دانست و می گوید: انتظار می رود خبرنگاران و مطبوعات تلاش بیشتری در رابطه با مطالبه گری پیرامون تأمین آب پایدار برای شهر شاهرود و اجرای و اتمام پروژه فاضلاب شهری در شاهرود نمایند.
حجت الاسلام عباس امینی با تاکید بر این که خبرنگاران باید مصالح مردم را در نظر گرفته و بدون تعصب مسائل را اطلاع رسانی نمایند می گوید: با توجه به بحران آب آشامیدنی در شهرشاهرود، انجام طرح های آبرسانی شاهرود را باید در غالب خواسته های همگی به صورت بمباران خبری مطرح نمایند.
وی با گلایه از کسانی که با سیاسی کردن طرح انتقال آب از سد کالپوش، سبب شدند تا آب سد کالپوش که تنها برای تأمین آب آشامیدنی شاهرود راه اندازی شده است، به شاهرود انتقال داده نشود، می گوید: هم اکنون جدی ترین مطالبه و مهم ترین خواسته مردم شاهرود تأمین آب پایدار می باشد.

تامین آب پایدار
احمد عجم نماینده منتخب مردم شهرستان های شاهرود و میامی در مجلس آتی هم در نخستین خواسته های خود بعد از حضور در مجلس آتی، بر توجه به تأمین آب پایدار و حل مشکلات عدیده مردم شاهرود در مسافرت ریاست جمهوری به شهر شاهرود تاکید کرده و می گوید: دولت نباید در تأمین آب پایدارشهرستان شاهرود مناطق و مردم منطقه را درگیر خودشان کند.
وی تأمین منابع آب پایدار شاهرود را تأمین از خارج از استان ارزیابی کرده و می گوید: مانند کاری که استانهای مرکزی کشور برای تأمین آب صورت داده اند برای این شهرستان هم باید صورت گیرد.
عجم با اشاره به اینکه با عنایت به پروژه مصوب انجام شده برای انتقال آب شهرستان فقط ۱۷۰ لیتر آب تأمین می شود، می گوید: در صورت انتقال آب از سد کالپوش، باز ۱۲۰ لیتر کمبود داریم، ضمن این که پروژه انتقال آب هم طولانی و زمان بر است.
حفظ شاهوار در دستور کار
جالب این که استاندار سمنان در این خصوص می گوید: تأمین آب پایدار از کوهستان «شاهوار» برای شاهرود در دستور کار است. این که استاندار بر تأمین آب از این کوهستان تاکید می کند چیزی نیست که افزایش دبی آب شاهرود را به دنبال داشته باشد و همانا اذعان دارند سرمنشا همه آب های استحصال شده حال شهرشاهرود و دشت بسطام از همین کوه شاهوار است و استاندار باید توجه ویژه ای علاوه بر تأمین آب از شاهوار، به انتقال آب از پروژه های نظیر سد کالپوش و چشمه سارهای قطری کند.
بخش قابل توجهی از آب آشامیدنی شاهرود از راه قنات و چاه های مشرف به قله شاهوار تأمین می شود و به نظر می آید استاندار سمنان بر حفظ این منبع آبی تاکید دارد که جای بسی خرسندی است و تاکیدی بر عدم بازگشایی معدن بوکسیت تاش، که چند صباحی است دستخوش معدن کاوی قرار دارد.
گفته های استاندار سمنان نشان از تعطیلی معدن بوکسیت تاش دارد ولی باید اذعان داشت این آب آبی است که داشته فعلی شاهرود بوده و با وجود چاه های مختلف نمی توان آبی پایدار برای شاهرود متصور شد و اساسا نیازمند پروژه جدید آبرسانی و آن هم به صورت پایدار هستیم.

تنش آبی در شاهرود
مدیر عامل آبفای استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد دو پروژه معطل مانده آبرسانی می گوید: برنامه های انتقال آب از سد کالپوش در ارتباط با آب منطقه ای است و ما تنها کار توزیع را عهده دار هستیم ولی شنیده می شود تصمیمات خوبی دریافت شده واین پروژه تسریع خواهد شد.
منصور کشاورزیان در مورد آب قطری می گوید: فاز اول این پروژه انجام شده اما فاز دو بحث های حقوقی وقضایی دارد و کماکان پروژه متوقف است و در کوتاه مدت چشم اندازی برای حل آن متصور نیست بنابراین از جانب مقامات برای حل این پروژه رایزنی ها در حال انجام می باشد.
حرف های متفاوت!
اما فرماندار شاهرود بر خلاف مقام مافوق خود (استاندار) می گوید: حفر چاه جدید مشکل تأمین آب پایدار شهرستان شاهرود را مرتفع نمی کند و تأمین آب پایدار باید از دو منبع سدکالپوش و چشمه سارهای قطری تامین گردد.
ابوطالب جلالی تأمین و تولید آب پایدار برای این شهرستان را برعهده مسئولین استانی و کشوری نهاده و می گوید: باید از جانب مسؤلان استان و مسؤلان کشوری انتقال آب از سد کالپوش و چشمه سارهای قطری بعنوان آب پایدار که از سال ها پیش در دستور کار بوده است و هر کدام به دلایلی متوقف شده است به صورت جدی پیگیری شود.
فرماندار شاهرود به درستی به برگزاری نشست های گوناگونی برای تأمین آب موقتی به صورت هرساله که کارگشایی ندارد اشاره کرده و می گوید: علیرغم این نشست ها نگرانی تأمین آب شرب پایدار برای این شهرستان همچنان باقی است.

تامین آب پایدار
امام جمعه شاهرود هم بارها با تکیه بر تأمین آب پایدار می گوید: باید مبحث مهم آب شهرستان در مصوبات سفر ریاست جمهوری باشد و اگر این نباشد بی عدالتی و جفا به شهرستان شاهرود است.
حجت الاسلام عباس امینی با تشکر از زحمات رئیس جمهور در مسافرت به استان، با تکیه بر مبحث تأمین آب پایدار برای شهرستان شاهرود و توجه به این مورد در مصوبات سفر، می گوید: باید مبحث مهم تأمین آب پایدار شهرستان شاهرود در مصوبات سفر باشد و اگر این نباشد، باید شک کنید به این پیشنهادات و محورهای مصوبات سفر و باید مسؤلان مربوطه تجدید نظر نمایند. هر ساله در فصل گرما با زدن چاه تلاش در رفع این دغدغه مردم می شوند اما چاه بعنوان مسکن مقطعی عیبی ندارد اما درمان تأمین نیست.
عدم بازچرخانی آب
شهروندان شاهرودی می گویند هر سال با فرا رسیدن تابستان مشکل کم آبی حادتر از گذشته روی خودش را نشان داده است و مسؤلان هم به دنبال تأمین آب از اجاره چاه دستگاههای اجرایی شهرستان گرفته تا قطع نوبتی آب در شهر، و حفر چاه های جدید می پردازند، گویا تدابیرشان بیشتر از این نیست و هیچکدام از وعده های مسؤلان در زمینه تأمین آب آشامیدنی پایدار برای شهرستان عملی نشده است.
مردم جدای بحث کمبود آب در شاهرود، مصرف بی رویه، کاهش ذخایر آبی، خشکسالی، کاهش بارش ها، مبحث عدم بازچرخانی فاضلاب ها و روان آب ها را هم قبول دارند اما معتقد هستند مشکلات در کنار بی تدبیری امروز سبب شده تا آب آشامیدنی به یک بحران جدی بدل شود.
عکس ها: محمد علی عباس نژاد

1403/02/13
11:21:25
5.0 / 5
366
تگهای خبر: آب , دستگاه , سفر , هوا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی