مدیركل هواشناسی استان اصفهان خبرداد؛
وقوع بارش های موثر پاییزی اصفهان در 2 هفته اول آبان
به گزارش حیوان خانگی، مدیرکل هواشناسی استان اصفهان اظهار داشت: وقوع بارش موثر پاییزی در دو هفته اول آبان و خصوصاً در نیمه غربی استان اصفهان پیش بینی می شود.
به گزارش حیوان خانگی به نقل از مهر، حمیدرضا خورشیدی بامداد سه شنبه در نشست خبری که با هدف ارائه پیش بینی فصلی جوی استان اصفهان در پاییز برگزار گردید، با اعلان اینکه بررسی الگوهای مختلف هواشناسی حاکی از استمرار خشکسالی بر منابع آبی استان طی پاییز امسال است، گفت: به همین دلیل افزایش زیر کشت فراتر از سطح منطقه در پاییز امسال سفارش نمی گردد.
وی با اشاره به این که وضعیت بارندگی تا پایان مهرماه در حد نرمال خواهد بود، اضافه کرد: وقوع بارش مؤثر پاییزی را در ۲ هفته اول آبان و خصوصاً در نیمه غربی استان خواهیم داشت و از هفته سوم آبان ماه تا نیمه نخست آذر ماه بارش ها در سطح استان به کمتر از نرمال می رسد اما به این معنا نیست که بارش نداریم و حتی امکان وقوع پدیده ها و بارش های حدی وجود دارد.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به این که بارش های پاییزی امسال در مجموع کمتر از نرمال خواهد بود، اشاره کرد: باید توجه داشت که صحت پیش بینی های فصلی و احتمال وقوع آن بین ۶۵ تا ۷۵ درصد است.
خورشیدی افزود: از نیمه آذر تا دی ماه پیش رو نیز وقوع بارش های نرمال و کمی فراتر از نرمال را در سطح استان انتظار داریم.
وی اشاره کرد: دمای استان در پاییز امسال در مجموع بین یک تا ۲ درجه سلسیوس فراتر از نرمال خواهد بود.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان اشاره کرد: باتوجه به وضعیت بارشی و دمایی استان طی ماه های پیش رو مدیریت بهینه منابع طبیعی خصوصاً بخش آب و کشاورزی ضروری بوده و لازم است که پیش بینی های هفتگی و ماهانه هواشناسی برای مدیریت مطلوب بطور جدی مورد توجه متولیان قرار گیرد.
خورشیدی اضافه کرد: باتوجه به روند گرمایش جهانی لازم است که ارگان ها سناریوهای مختلف برای مدیریت خود جهت کاهش خطرات جوی و اقلیمی در نظر بگیرند.
وی با اعلان اینکه پاییز امسال نیز همانند سالهای قبل شرایط پایداری هوا و رکود نسبی جوی را نیز خواهیم داشت، اظهار داشت: افزایش غلظت آلاینده ها را در مناطق مرکزی و صنعتی و خصوصاً کلانشهر اصفهان انتظار داریم.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به این که پیش بینی آلودگی هوا در پاییز دشوار بوده و این مساله به ۲ عامل پدیده های جوی و منابع انتشار آلاینده ها بستگی دارد، افزود: عامل دوم یعنی منابع انتشار آلاینده در اختیار سازمان هواشناسی نیست و به همین دلیل نمی توان درباره ی شدت آلودگی هوا پیش بینی فصلی داشت.
خورشیدی اضافه کرد: آن چه به لحاظ جوی طی سالهای اخیر بررسی کردیم و نشان میدهد در فصل پاییز اگر پدیده های جوی مانند بارندگی و باد داشته باشیم، احتمال کاهش آلایندگی وجود دارد و عامل دمایی چندان در پایین آوردن آلودگی هوای کلانشهر اصفهان دخیل نیست.
روند بارش ها در اصفهان طی ۵۰ سال اخیر کاهشی بوده است
وی در ادامه به مقایسه وضعیت بارشی استان در کوتاه مدت و بلندمدت پرداخت و اظهار داشت: بارندگی در استان اصفهان در ۵۰ سال اخیر سیر نزولی داشته است بطوریکه هر دهه بطور تقریبی ۱۱ میلیمتر کاهش بارش در سطح استان داشتیم.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان با اعلان اینکه میانگین بارندگی استان در ۵۰ سال اخیر از ۲۵۲ میلیمتر به به زیر ۲۰۰ میلیمتر رسیده است، اشاره کرد: باید توجه داشت که میانگین بارش ها در مناطق غربی و جنوب غربی استان مانند فریدونشهر، چادگان و سمیرم از سال ۱۳۹۷ و طی پنج سال اخیر سیر نزولی داشته است.
به گفته خورشیدی، میانگین بارش در حوضه اصلی فلات مرکزی شامل (حوضه تالاب گاوخونی، اصفهان، یزد، کرمان و سمنان) در سال آبی ۱۴۰۲- ۱۴۰۳ در مجموع به ۱۴۶ میلیمتر کم شده است.
وی افزود: میانگین بارندگی استان اصفهان در سال آبی گذشته ۱۴۰۲- ۱۴۰۳ معادل ۱۷۳ میلیمتر بوده که نسبت به مشابه سال آبی ۱۴۰۱- ۱۴۰۲ حدود چهار درصد افزایش و در مقایسه با طولانی مدت ۱۶ درصد کاهش نشان میدهد.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان اشاره کرد: سال قبل استان اصفهان بارش های بالاتر از نرمال دریافت کرده اما بیشترین کاهش بارندگی نسبت به طولانی مدت در شهرستان های غرب استان بوده است.
خورشیدی با اعلان اینکه متوسط میانگین بارشی استان اصفهان در فصل پاییز ۴۱ میلیمتر است، اضافه کرد: بررسی ها نشان میدهد که میزان بارش های پاییزی استان طی پنج سال اخیر کمتر از میانگین نرمال بوده است.
۹۸ درصد مساحت استان اصفهان درگیر خشکسالی متوسط تا بسیار شدید است
وی با اشاره به این که طی یک سال اخیر حدود ۹۲ درصد مساحت استان اصفهان با خشکسالی متوسط تا شدید مواجه بود، اظهار داشت: تنها هشت درصد استان شرایط در حد نرمال بوده است.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان با اعلان اینکه طبق بررسی ۱۰ ساله ۹۸ درصد مساحت این استان درگیر خشکسالی بسیار شدید تا شدید می باشد، افزود: حدود ۵۷ آن خشکسالی بسیار شدید و ۳۰ درصد آن متوسط تا شدید برآورد می شود.
منبع: حیوان خانگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب