از تولد سومین کره گورخر ایرانی تا زنده گیری توله یوز مصدوم
حیوان خانگی: تولد سومین کره گورخر ایرانی در پارک ملی کویر مرکزی، توله یوز مصدوم پل ابریشم زنده گیری شد، همچون خبرهای حوزه محیط زیست در خرداد 1403 بود.
خبرگزاری مهر، گروه جامعه: حوزه محیط زیست یکی از حوزه های پر مخاطب خبرگزاری مهر است که روزانه علاقمندان زیادی موضوعات محیط زیستی را دنبال می کنند. این حوزه بسیار گسترده و شامل هوا، آب، خاک، حیات وحش، گیاهان و… می شود. در سالی که گذشت اتفاقات و رویدادهای مختلفی در عرصه محیط زیست کشور رقم خورد. در این گزارش مروری بر اتفاقات حوزه محیط زیست در خرداد ۱۴۰۳ داشتیم همچون تولد سومین کره گورخر ایرانی در پارک ملی کویر مرکزی که خوشی علاقمندان حیات وحش را بدنبال داشت. لزوم تجهیز محیط بانان به تکنولوژی های روز دنیا علیرضا مزینانی مدیرکل وقت حفاظت محیط زیست استان تهران به مناسبت ولادت با سعادت حضرت علی بن موسی الرضا (ع) و روز محیط بان در اول خرداد ۱۴۰۳ اظهار داشت: در خجسته سالروز ولادت هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت علی بن موسی الرضا (ع) ضامن آهو، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، جانبازان، جان باختگان و مصدومان صیانت از محیط زیست، روز محیط بان را که مزین به نام آن امام همام است به جامعه محیط زیست به ویژه محیط بانان عزیز تبریک عرض می نماییم. وی با اشاره به این که محیط بانان سرمایه های بهادار محیط زیست کشور هستند و به داشتن محیط بانانی که در راه صیانت از گنجینه های زیست محیطی این سرزمین از هیچ تلاش و کوششی دریغ نکرده و در این راه با وجود تحمل سختی های فراوان کماکان در سنگر خدمت و صیانت از میراث های ملی جانفشانی می کنند، می بالیم، اضافه کرد: میلاد خجسته ضامن آهو، حضرت علی بن موسی الرضا (ع) مناسبتی شد تا از زحمات و کوشش های خالصانه و صادقانه محیط بانان و حافظان عرصه صیانت از طبیعت و محیط زیست، قدردانی نماییم. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه سخنان خود با تأکید بر لزوم به کارگیری تکنولوژی و تکنولوژی های جدید بمنظور حفاظت و نظارت هر چه بهتر در مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست و همین طور توجه مسؤولان و مردم جامعه به اهمیت، نقش و جایگاه بهادار وظایف محیط بانان، گفت: توجه به آموزش های لازم و تخصصی و تجهیز محیط بانان به آخرین دستاوردها و تکنولوژی های روز دنیا در امر صیانت از طبیعت و محیط زیست نیز بسیار لازم است که خوشبختانه در سالیان اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.
تغییر نام منطقه حفاظت شده دیزمار به «شهید جمهور» در جلسه ۶ خرداد ۱۴۰۳ شورای معاونان سابق سازمان حفاظت محیط زیست که با حضور علی سلاجقه، معاون سایق رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار گردید، در پی شهادت رییس جمهور و هیات همراه در حادثه بالگرد، منطقه حفاظت شده دیزمار به نام «منطقه حفاظت شده شهید جمهور» نامگذاری شد. منطقه دیزمار طی مصوبه شماره ۳۴۹ شورای عالی محیط زیست در مورخ ۱۳ مهرماه ۱۳۹۰ با وسعت بالاتر از ۶۸ هزار هکتار به عنوان منطقه حفاظت شده به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوسته است. منطقه حفاظت شده دیزمار منطقه ای کوهستانی و جنگلی است که در عرصه استحفاظی شهرستان های خدآفرین، ورزقان و جلفا در شمال استان آذربایجان شرقی قرار دارد.
رها سازی یک رأس قوچ وحشی در پارک ملی سرخه حصار سید حسن فراهانی رییس وقت اداره پارک های ملی خجیر و سرخه حصار از نجات و رها سازی یک رأس قوچ وحشی در پارک ملی سرخه حصار آگاهی داد. فراهانی با بیان این خبر اظهار داشت: روز گذشته طی تماس تلفنی از طرف مسئولان پادگان نظامی بر اساس حمله ور شدن سگ های بلا صاحب به حیات وحش، مأموران اجرائی این اداره سریعاً در محل حضور پیدا کرده و بعد از بررسی موضوع، حیوان وحشی لطمه دیده را زنده گیری کرده و برای درمان اولیه و نگهداری به یگان حفاظت محیط زیست استان تهران انتقال دادند. وی با اشاره به این که این حیوان لطمه دیده برای انجام معاینه بالینی و درمان به کلینک حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران منتقل شد، اضافه کرد: این حیوان بعد از انجام مراحل درمانی توسط دامپزشک و بهبود شرایط جسمانی توسط مأموران محیط زیست در زیستگاه های طبیعی پارک ملی سرخه حصار رهاسازی شد.
ارتقای ساختار محیط زیست در بدنه شهرداری ها مؤثر است اصغر عطایی، سرپرست وقت اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به این که ادامه بحث و تبادل نظر درباب موضوعات و چالش های محیط زیستی کلانشهرها حتما منجر به راه حل ها و سیاستگذاری های کلان و اثربخش در حل موضوعات خواهد شد اظهار داشت: پیشرفت ساختار محیط زیست در بدنه شهرداری های کلانشهرها چه از حیث اختصاص منابع مالی و چه از نظر نیروی انسانی متخصص و توانمند می تواند در تجمیع، انسجام و راهبری مباحث محیط زیستی در شهرداری های کلانشهرها بسیار مؤثر باشد. وی گفت: مواردی همچون تامین منابع پایدار، عوارض آلایندگی محیط زیست و صرف آن در مسایل محیط زیستی شهرها، مدهای حمل و نقل پاک عوارض محیط زیستی، استفاده از منابع تجدید پذیر و بهینه سازی مصرف انرژی، آلودگی هوا و تجربه کلان شهر تهران در معرفی شناسایی و پایش منابع آلاینده موضوعات مشترکی است که این جلسه بستری برای تبادل تجربیات موفق محیط زیست شهرها و نیل به پویایی و رسالت محیط زیستی دارد.
دستگیری متخلف خرید و فروش پرندگان شکاری امامعلی یگان زاده رییس وقت اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شمیرانات اظهار داشت: محیط بانان این اداره در محدوده تجریش تهران متوجه حضور متخلف فروش پرندگان شکاری شدند و بعد از هماهنگی های لازم در محل حاضر و مبادرت به دستگیری متخلف کردند. وی با اشاره به این که دو شاهین، چهار جغد، دو مرغ مینا و یک سنجاب از متخلف کشف و ضبط شد، اضافه کرد: متهم بعد از تشکیل پرونده بمنظور سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی گردید.
پرداخت ۱۰ میلیارد تومان بیمه خسارت به کشاورزان حسن اکبری معاون وقت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه تخصصی هم اندیشی با نمایندگان سمن های محیط زیست سراسر کشور ضمن خوشامدگویی به فعالان این حوزه و تسلیت شهادت رییس جمهور و هیات همراه به ارائه رویکرد دولت دراین خصوص پرداخت و اضافه کرد: ما در گذشته در تعداد نمونه های زیستی، سلولی زنده و بطور کلی بانک ژن عقب افتادگی هایی داشتیم اما امروز با کشت برخی نمونه ها به عملیات شبیه سازی در آینده کمک کردیم. ابدالی اشاره کرد: در مورد بیمه حیات وحش اقدامات بسیار خوبی از سال قبل انجام شده و الان ۸۹۰ پرونده با رقمی بالاتر از ۱۰ میلیارد تومان بیمه حیات وحش و محصولات کشاورزی پرداخت شده است. وی ادامه داد: ما نمونه های موفقی از احیای گونه ها همچون آهو دشت مغان و رهاسازی در زیستگاه داشتیم و در مورد میش مرغ نیز مذاکراتی با ترکیه و روسیه انجام گرفته است تا از جمعیت های اینگونه در این دو کشور و مطالعات انجام شده و تجربیات آنها استفاده گردد.
تولد سومین کره گورخر ایرانی در پارک ملی کویر مرکزی به دنیا آمدن سومین کره گور ایرانی در طبیعت پارک ملی کویر مرکزی در استان سمنان موجب خوشی محیط بانان و علاقه مندان منطقه شد. با تولد این کره گور ماده، تعداد گورهای پارک ملی کویر به ۳۸ رأس رسید.
صیادان بدون مجوز در پارک ملی خجیر دستگیر شدند سید حسن فراهانی، رییس اداره وقت پارک های ملی خجیر و سرخه حصار، با اعلان اینکه هفته گذشته طی گشت و کنترل منطقه مأموران یگان حفاظت این اداره متوجه حضور یک گروه صیاد بدون مجوز در پارک ملی خجیر شدند، اضافه کرد: مأموران بی درنگ وارد عمل شده و موفق به دستگیری صیادان بدون مجوز شدند. وی با اشاره به این که از متخلفان یک رشته دام و تعداد ۵۴ قطعه ماهی کشف و ضبط شد، گفت: این افراد بعد از تشکیل پرونده بمنظور انجام سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی گشتند.
۸۰۰ هکتار به اراضی تحت حفاظت محیط زیست اضافه شد علی سلاجقه رییس سابق سازمان حفاظت محیط زیست پنجشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۳ در آیین گرامیداشت هفته محیط زیست در استان همدان، اظهار داشت: در سه سال قبل در جلسات شورای عالی محیط زیست ۸۰۰ هزار هکتار به اراضی تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کردیم و این در حالیست که تعدادی از دوستان گلایه داشتند که چرا ۸۰ هزار هکتار از اراضی از مناطق تحت حفاظت سازمان انتزاع شده است و بنده در پاسخ گفتم که ۱۰ برابر این رقم اضافه شده است و این اتفاق بی نظیری بود. وی اشاره کرد: در مسایل میدانی نیز رییس جمهور شهید بر حل مشکلات تأکید داشتند و در عرصه های مربوط به میانکاله، دریاچه ارومیه، تالاب انزلی، هامون و آشوراده بصورت مستقیم ورود پیدا کردند و پیگیر حل این مساله بودند.
استخدام ۷۰۰ محیط بان در دولت سیزدهم سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور در تشریح عملکرد این یگان در دوره فعالیت دولت سیزدهم با اشاره به لزوم توجه به شعار سهم من در ادامه حیات هفته ملی محیط زیست، گفت: در سه سال فعالیت دولت مردمی، یگان حفاظت محیط زیست کشور توانست با خریداری لوازم مورد نیاز حفاظت، تجهیزات موجود در پاسگاه های محیط بانی سراسر کشور را افزایش دهد. وی ادامه داد: در این دوره سه ساله همین طور بخش زیادی از پاسگاه های محیط بانی کشور به پنل خورشیدی تجهیز شدند. علاوه بر این، در دولت مردمی سیزدهم، شورای تحول محیط بانی در کشور نیز با هدف حل مشکلات و بهبود وضعیت معیشتی محیط بانان تشکیل شد. فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با اعلان اینکه در دولت سیزدهم، ۹ دوره آموزشی بدو خدمت برای محیط بانان سراسر کشور برگزار شده است، اشاره کرد: حال سه هزار و ۸۰۰ نیروی محیط بان در سطح کشورمان فعالیت می نمایند که البته با پیگیری های انجام شده در دولت مردمی، ۷۰۰ محیط بان جدید به استخدام یگان حفاظت محیط زیست کشور درآمده اند.
توله یوز مصدوم پل ابریشم زنده گیری شد بامداد روز جمعه ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ خبری به سازمان حفاظت محیط زیست مخابره شد که یوزبانان پروژه حفاظت مشارکتی یوزکنام پل ابریشم یک قلاده یوزپلنگ نابالغ را مشاهده کرده اند که بی قرار و مرتب درحال صدا کردن است. مشاهده این یوز سه روز متوالی ادامه داشت. یوز مشاهده شده از نظر ظاهری جثه مناسبی داشته ولی لاغر به نظر می رسید. با وجود این که اقدامات لازم و پایش از دور توله یوز در منطقه وسیع ۴۰۰ هزار هکتاری یوزکنام در منطقه محافظت شده پل ابریشم درحال انجام بود؛ وضع ظاهری توله یوز و پیدا نشدن مادرش تیم های امدادی را کمی نگران کرد تا آنجا که این تیم ها ناچار به زنده گیری این توله یوز شدند. حسن اکبری، معاون وقت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست درباب این توله یوز اظهار داشت: در پی اطلاع از حضور یک توله یوز سرگردان در منطقه حفاظت مشارکتی یوزکنام پل ابریشم، از روز جمعه ۲۵ خرداد تیم های حفاظتی و کارشناسی از سازمان حفاظت محیط زیست، استانهای سمنان و خراسان شمالی و یوزبانان یوز کنام پل ابریشم در منطقه حضور بهم رساندند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱