به گزارش روزجمعه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس الرت، این نخستین محصول محققان مركز فضایی آلمان در ایستگاه تحقیقاتی « نوی مایر» در قطب جنوب است كه بدون استفاده از خاك، نور خورشید و یا آفت كش ها بعمل آمده است.
در عوض محققان یك چرخه آب قابل استفاده مجدد و یك سیستم مواد مغذی به كار انداختند و نور محل كشت را با استفاده از لامپ های ال.ایی.دی تنظیم كردند و برپایه روشی كه به هیدروپونیك معروف است، میزان دی اكسید كربن را در اتاق كشت به دقت تحت كنترل قرار دادند.
این پروژه به دنبال گام های موفقیت آمیزعملیات محققان آمریكایی دركشت محصولات در شرایط سخت آب و هوایی صورت می گیرد.
محققان آلمانی هدف از این پروژه را تامین موادغذایی و همینطور تولید و تصفیه اكسیژن و آب در ایستگاه های فضایی عنوان كردند.
به رغم درجه حرارت پایین تر ازمنفی 20 درجه سانتی گراد در قطب جنوب و حضور نادر خورشید در افق این منطقه، برداشت صیفی جات در قطب جنوب نشان داده است كه در آینده فضانوردان مستقر در ماه و مریخ می توانند با غذای تازه تغذیه شوند.
محققان مركزفضایی آلمان اعلام نمودند كه این تنها شروع كار برداشت صیفی جات است و امیدوارند كه تا ماه مه ( اردیبهشت - خرداد) هفته ای چهار تا پنج كیلوگرم سبزیجات برداشت كنند.