معاون سازمان محیط زیست:

سیاست های نادرست توسعه ای محیط زیست را تخریب كرد

سیاست های نادرست توسعه ای محیط زیست را تخریب كرد حیوان خانگی: تهران- معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: مهمترین تهدیدات تنوع زیستی كشور، سیاست های نادرست ما در جهت توسعه بدون در نظر گرفتن توان اكولوژیك مناطق بود كه منجر به نابودی جنگل ها، مراتع، تالاب ها، فرسایش خاك و منابع آبی شده است.


به گزارش حیوان خانگی به نقل از ایرنا، حمید ظهرابی روز سه شنبه در همایش روز جهانی تنوع زیستی اضافه كرد: از دهه 40 تابحال صحبت از آمایش سرزمین می گردد اما تابحال اجرا نشده است؛ تا به امروز درخواست ها برای توسعه منجر به توسعه شده است یعنی سرمایه گذار پیشنهاد داده كه فلان نقطه از كشور یك صنعت مثلا آب بر را تولید كند و چون ما برنامه نداشتیم موافقت كردیم.
وی ادامه داد: محصول این موافقت ها این شد كه امروز با مشكلات زیادی در تمام زمینه های زیستی همچون جنگل ها، تالاب ها، منابع آبی و گونه های گیاهی و جانوری مواجه هستیم.
ظهرابی اظهار داشت: هنوز هم اشتباهات خویش را دنبال می نماییم، بعنوان مثال همچنان دنبال توسعه در بخش كشاورزی هستیم در صورتی كه بیشترین منابع آبی در این بخش مصرف می گردد این در شرایطی است كه مصرف این منابع پایدار و خردمندانه نیست اما با این حال همچنان به دنبال توسعه كشاورزی هستیم.
وی با اشاره به روز جهانی تنوع زیستی اظهار داشت: بر مبنای كنوانسیون حفاظت از تنوع زیستی، تنوع زیستی به معنای تمایز و گوناگونی حیات در بخش های مختلف كره زمین است و به قابلیت تمایز بین موجودات زنده تنوع زیستی گفته می گردد. تنوع زیستی در سه سطح گونه، ژن و اكوسیستم تعریف می گردد.
معاون تنوع زیستی سازمان محیط زیست اضافه كرد: 20 كشور دنیا دارای بیشترین تنوع زیستی هستند كه بیش از 12 درصد مساحت دنیا را تشكیل می دهند و 70 درصد تنوع زیستی دنیا در همین 12 درصد متمركز شده و 45 درصد جمعیت جهان هم در همین بخش ها مستقر هستند.
وی ادامه داد: ایران هم از لحاظ تنوع زیستی بسیاز غنی است و جزو این 20 كشور است، در ایران بیش از هشت هزار و 600 گونه گیاهی وجود دارد كه هزار و 810 گونه آن آندمیك ( بومی ) كشور است، همینطور هزار و 115 گونه مهره دار در ایران وجود دارد كه از این تعداد 540 گونه پرنده، 241 گونه خزنده، 163 گونه ماهی آب شیرین، 197 گونه پستاندار و 92 گونه دو زیست هستند.
ظهرابی اظهار داشت: همینطور در كشور ما 30 پارك ملی، 37 اثر طبیعی ملی، 170 منطقه حفاظت شده، 45 پناهگاه حیات وحش وجود دارد و از بین تالاب های مختلف موجود در ایران 24 تالاب اهمیت بین المللی دارد و با ثبت 12 ذخیره گاه زیست كره در یونسكو جزو كشورهای پیشتاز در این زمینه هستیم همینطور 203 منطقه شكار ممنوع در ایران وجود دارد كه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سابقه تشكیل كنوانسیون تنوع زیستی اظهار نمود: در سال 1972 اجلاس استكهلم برگزار شده است و مقامات كشورهای مختلف در صدد اجرای برنامه هایی به منظور حفظ محیط زیست برآمدند.
وی اضافه كرد: در سال 1992 اجلاس دیگری برگزار گردید كه كشورها متعهد به سه كنوانسیون تغییر اقلیم، مقابله با بیابان زایی و تنوع زیستی شدند، از سال 1993 كنوانسیون تنوع زیستی لازم الاجرا شد و هم اكنون 196 كشور عضو این كنوانسیون هستند. در ایران هم از سال 93 مجلس شورای اسلامی الحاق به كنوانسیون تنوع زیستی را به تصویب رساند.
ظهرابی با اشاره به اهداف كنوانسیون تنوع زیستی خاطرنشان كرد: استفاده پایدار از اجزای تنوع زیست، دستیابی به منابع ژنتیك و تقسیم عادلانه منافع ناشی از تنوع زیستی اهداف كنوانسیون تنوع زیستی هستند.
وی با اشاره به اینكه برای اجرای اهداف كنوانسیون تنوع زیستی قوانینی مصوب شده است، اظهار داشت: اجرای مفاد كنوانسیون در سطح ملی، اجرای مصوبات كنفرانس اعضای متعاهد، تدوین راهبردها و برنامه های اقدام ملی تنوع زیستی و اجرای آن، تعهدات كشورها به كنوانسیون تنوع زیستی است.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به مهمترین اقدامات این سازمان در اجرای تعهدات كنوانسیون تنوع زیستی اظهار نمود: تدوین و تصویب دو راهبرد و برنامه اقدام ملی تنوع زیستی كشور مهمترین اقدام سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه است. برنامه دوم اقدام ملی تنوع زیستی شامل چهار بخش جریان سازی تنوع زیستی بین مردم و دولت، تولید سیستم جامع پایش، كاهش فشار بر تنوع زیستی و حفاظت یكپارچه از تنوع زیستی است.
وی اضافه كرد: تابحال سازمان حفاظت محیط زیست پنج گزارش ملی تنوع زیستی را به دبیرخانه كنوانسیون تنوع زیستی ارسال كرده است. ششمین گزارش تنوع زیستی هم در حال آماده شدن است.
ظهرابی تصریح كرد: تغییر اقلیم و پیامد های ناشی از آن عامل مهم دیگری است كه تنوع زیستی را تهدید می كند. همانطور كه شاهد می باشیم به علت خشكسالی امنیت غذایی حیات وحش تحت تاثیر قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: تغییر اقلیم، عدم آگاهی كافی مردم و مسئولان از ارزش های محیط زیست و تنوع زیستی، تغییر كاربری اراضی و اشغال زیستگاه ها، چرای بی رویه دام و برداشت از جنگل ها برای مصرف سوخت و شكار و صید بی رویه برخی تهدیدات تنوع زیستی كشور است.
ظهرابی با اشاره به اینكه با وجود تمام مشكلات روزنه های امیدی در حوزه تنوع زیستی وجود دارد، اظهار داشت: رویكرد تصمیم گیران كلان نسبت به محیط زیست امیدوار كننده است، علاوه بر این گسترش همكاری ها با سازمان های بین المللی و كشورهای همسایه، ارتقای آگاهی، آگاهی رسانی محیط زیستی و وجود سمن های محیط زیستی در كنار مسئولان همچون عواملی است كه در حفاظت از تنوع زیستی وضعیت را امیدواركننده تر می كند.
22 می مصادف با اول خرداد ماه روز جهانی تنوع زیستی است و شعار امسال این روز ' 25 سال حفاظت از حیات كره زمین' تعیین شده است.
مراسم روز جهانی تنوع زیستی امروز با حضور عیسی كلانتری معاون رییس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، مسعود پزشكیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، احمد علی كیخا عضو شورای عالی آب و نماینده مجلس شورای اسلامی و جمعی از فعالان محیط زیست در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار گردید.
علمی 9014**1440


1397/03/01
19:20:54
5.0 / 5
2249
تگهای خبر: آب , اقلیم , حفاظت محیط زیست , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی