آخر طولانی ترین نشست اقلیمی سازمان ملل با كمترین پیشرفت
به گزارش حیوان خانگی طولانی ترین مذاكرات آب و هوایی سازمان ملل با كمترین پیشرفت به پایان رسید.
به گزارش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، طولانی ترین مذاكرات آب و هوایی سازمان ملل درحالی روز گذشته (یك شنبه) به كار خود در مادرید تمام كرد كه نمایندگان ۲۰۰ كشور نتوانستند به نتایج امیدبخشی در زمینه بحران اقلیمی زمین دست یابند.
مذاكره كنندگان درباره مبحث اصلی یعنی افزایش اقدام جهانی برای كاهش گازهای گلخانه ای به توافق رسیدند اما درمورد چند مبحث مهم دیگر نتوانستند به توافق برسند.
نمایندگان حاضر در این مذاكرات در مورد چگونگی مقابله با تغییرات اقلیمی با یكدیگر اختلاف نظر داشته و ادامه بحث ها در مورد وضع قوانین برای بازارهای بین المللی كربن را به سال بعد موكول كردند.
به گزارش فاكس نیوز، این مذاكرات حدود دو هفته به طول انجامید و قرار بود روز جمعه به پایان برسد اما تا روز گذشته (یكشنبه) ادامه پیدا كرد. در انتها این مذاكرات اعضای حاضر خواهان اقدامات بیشتری برای مقابله با تغییرات اقلیمی و كمك به كشورهای فقیر شدند تا بهتر بتوانند با تاثیرات ناشی از این معضل جهانی سازگار شوند.
در بیانیه پایانی این مذاكرات بر نیاز فوری به كاهش انتشار گازهای گلخانه ای در كنار تحقق اهداف توافق آب و هوایی پاریس اشاره شد.
اقتصاددانان معتقدند قیمت گذاری كربن دی اكسید و عرضه مجوز به كشورها و شركت ها برای مبادله مجوزهای انتشار می تواند در ترغیب جایگزین شدن سوخت های فسیلی با انرژی های تجدیدپذیر موثر باشد. هرچند، برخی ناظران از عدم حصول توافق در بازار كربن استقبال كردند. كشورهای عضو اتحادیه اروپا و خیلی از كشورهای در حال توسعه پیش از این در اظهاراتی اعلام نمودند كه عدم دستیابی به یك توافق بهتر از حصول یك توافق بد است.
بی بی سی هم در گزارشی در اینباره آورده است: در نشست مادرید درباره مبحث بحث برانگیز تجارت كربنی تصمیمی گرفته نشد و به نشست گلاسكو موكول شد، تصمیمی كه فعالان محیط زیست از آن استقبال كردند.
تجارت كربن یعنی دولت یا شركتی كه بیش از اندازه تعیین شده در پیمان كیوتو دی اكسید كربن تولید نماید می تواند بجایش از دولت یا شركتی كه كمتر از حد دی اكسید كربن تولید می كند اعتبار كربنی بخرد.
محمد آدو از اندیشكده "پاور شیفت" آفریقا می گوید: جای شكر دارد كه قوانین ضعیف یك سازوكارِ "بازارمحور" كه برزیل و استرالیا تبلیغ می كنند و كوشش برای كاهش تولید گازهای گلخانه ای را خنثی می كند، كنار گذاشته شد و ما در نشست اقلیمی ۲۶ ام در گلاسكو به مخالفت با آن ادامه می دهیم.
دانشمندان می گویند برای پیشگیری از تغییرهای اقلیمی خطرناك باید اقدام موثر و فوری صورت گیرد چون با روند فعلی تا سال ۲۰۳۰، تغییرهای اقلیمی از آستانه خطر عبور خواهند كرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب