تهدید و تخریب حریم ساحل مُكسَر در بندر مقام ؛

فرماندار بندرلنگه: تا اعلام نتیجه بررسی دوباره، دستور توقف فعالیت بهره بردار صادر شد

فرماندار بندرلنگه: تا اعلام نتیجه بررسی دوباره، دستور توقف فعالیت بهره بردار صادر شد به گزارش حیوان خانگی ایسنا/هرمزگان اخیرا تصاویر و فیلمی در شبكه های اجتماعی منتشرشده است كه تهدید و تخریب حریم ساحل «مُكسَر» در بندر مقام را اخطار می دهد.



"بندر مقام" از توابع بخش شیبكوه در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان است. دهستان آن زمانی مقر حكومت قبیله «بنی حمّاد» بود و هنوز هم بقایایی از آثار آن دوره در این منطقه دیده می شود. بندر صیادی مقام دروازه ورودی جزیره «لاوان» هم است.

مدتی است تصاویر دلفریبی از بكرترین بخش این بندر، یعنی ساحل «مُكسَر» منتشرشده كه آنرا به مقصدی گردشگری تبدیل نموده است. این ساحل به قدری بكر و دست نخورده به نظر می رسد كه با وجود حجم تخریب و زباله در دیگر نقاط ساحلی كشور، این تردید و پرسش را برای بسیاری پیش می آورد كه آیا چنین ساحلی در ایران وجود دارد؟

هرچند در فیلمی كه منتشرشده لودری در حال خاك برداری از ساحلی در نزدیكی «مكسر» است و در كنار آن خانه های موقتی راه اندازی شده اند كه كاربری آنها مشخص نمی باشد. خیلی از فعالان و دوستداران گردشگری این اقدام را به منزله دست درازی به حریم ساحل توریستی بندر مقام دانسته اند.

در همین خصوص فرماندار شهرستان بندرلنگه در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینكه در فیلم مذكور گفته می شود این منطقه در حال راه اندازی پرورش میگو است كه به هیچ وجه حقیقت ندارد، اضافه كرد: مجوز اعطاشده جهت پرورش لارو میگو در حدود ۳ هكتار بوده و مجتمعی آزمایشگاهی است و به هیچ وجه تخریب ساحلی در كار نبود.

علی نیكویی با اشاره به اینكه تمامی دستگاه های مربوطه برای انجام این كار همچون اداره كل حفاظ محیط زیست مجوز لازم را صادر كرده اند، خاطرنشان كرد: بهرحال به علت حساسیت های ایجادشده و بررسی اینكه شركت بهره بردار منطقه موردنظر را طبق موافقت نامه به مرحله اجرا رسانده یا خیر، دستور تعطیلی فعالیتش صادر شد تا بررسی های بیشتر صورت بگیرد.

وی با اشاره به اینكه لارو میگو هم تابحال از كشورهای خارجی صادر می شود كه با عنایت به ظرفیت داخلی این امكان وجود دارد در شرایط تحریمی از این پتانسیل داخلی بهره بیشتری ببریم، تصریح كرد: به طورقطع بنده به رعایت ضوابط زیست محیطی معتقد بوده و باید این ضوابط رعایت شود و بر اجرای آن به صورت محكم ایستاده ایم.

همچنین مدیركل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان در گفتگو با ایسنا، اضافه كرد: روز گذشته بعد از انتشار تصاویری در فضای مجازی بلافاصله كارشناسان خویش را به منطقه موردنظر اعزام كردیم.

حبیب مسیحی با اشاره به اینكه ابتدا باید گفت آنجا كارگاه تكثیر لارو میگو است نه مزارع پرورش میگو و تفاوت های بسیاری بین این دو مورد است، اظهار نمود: كارشناسان اعلام نمودند فاصله هایی كه بین صخره ها و محل مته كاری صورت گرفته بیشتر از ۳۰۰ متر است.

وی با اشاره به اینكه بحث وجود لاك پشت در آن منطقه موردبررسی گرفت و حتی از بومیان منطقه هم سؤال شد كه به هیچ وجه در آن ناحیه فعالیت بهره بردار هیچ لاك پشتی تخم گذاری نكرده و وجود نداشت، بیان نمود: باید گفته شود در تصاویر عرضه شده هم كمی شیطنت هم انجام شده و تصاویر شیدور و قشم به علت زیبایی منحصربه فردش هم هم وجود دارد.

مدیركل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان با اشاره به اینكه حال اگر ازلحاظ گردشگری این منطقه هم اهمیت دارد بنده متولی این امر نیستم و باید اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم وارد شود، افزود: باید این نهاد هم پهنه های گردشگری را مشخص و ابلاغ كند و در استعلامات هم مجوز بلامانع صادر نكرده و بگوید مناطق گردشگری بهره برداری گردشگری شود.

وی افزود: كارگاه امور زیربنایی استان هرمزگان هم مجوز تغییر كاربری یك نقطه را صادر می كند و تمامی دستگاه های متولی هم اظهارنظر می كنند.

مسیحی در انتها با تاكید بر اینكه باید در تمامی پروژه ها ضوابط زیست محیطی رعایت شود، اضافه كرد: اگر ازلحاظ گردشگری آن منطقه اهمیت دارد باید فرمانداری شهرستان بندرلنگه وارد كارشده و با وساطت كاربری این نقطه را به بهره بردار گردشگری دهد و نقطه ای دیگر را به بهره بردار فعلی دهند.

همچنین مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان در گفتگو با ایسنا درباره واگذاری این بخش از ساحل بندر مقام و تخریب آن، اظهار نمود: در جریان نیستم. اگر پروژه به پرورش میگو مربوط باشد مجوز آنرا اداره شیلات صادر می كند، ولی هنوز از این مورد مطمئن نیستم و باید بررسی كنم.

رضا برومند با اشاره به اینكه طبق گفته دهیار منطقه مجوز بهره برداری برای تكثیر لارو میگو بوده نه پرورش میگو، بیان نمود: وقتی مساله آثار تاریخی مطرح باشد، از این اداره استعلام می گیرند اما درباره آثار طبیعی و یا توریستی چنین استعلام هایی گرفته نمی گردد، مگر آن كه آن اثر طبیعی ثبت شده باشد.

برومند افزود: اگر در بررسی ها صحت این مورد تائید شد كه آثار تاریخی و یا طبیعی این منطقه درتهدید است، همانند مبحث گنبدهای نمكی بستك، حتما پیگیری می نماییم تا جلوی آن گرفته شود.

وی تصریح كرد: در این منطقه هم بحث وجود لاك پشت ها رد شده و منطقه موردنظر در بافت تاریخی هم وجود ندارد وگرنه قاطعانه وارد می شدیم.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی كند.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/mp4

1398/10/17
14:45:55
5.0 / 5
1998
تگهای خبر: پرورش , جزیره , حفاظت محیط زیست , خاك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی