علیرغم بارش های مطلوب دو سال آبی اخیر؛

كام دشت های شمال استان مركزی همچنان تشنه است

كام دشت های شمال استان مركزی همچنان تشنه است به گزارش حیوان خانگی مركزی مدیرعامل شركت سهامی آب منطقه ای مركزی اظهار داشت: با وجود بارش های مطلوب طی دو سال آبی اخیر، دشت های شمال استان مركزی از نظر ذخایر منابع آبی در حالت بحرانی هستند.


عزت اله آمره ای در گفتگو با ایسنا، دشت زرندیه و ساوه را بحرانی ترین دشت های استان مركزی عنوان نمود و اضافه كرد: اضافه برداشت از سفره های زیر زمینی و كاهش میزان بارش در شمالی ترین نقطه استان مركزی همچون مهمترین عوامل تبدیل این دشت ها به دشت های بحرانی بوده است.
وی ادامه داد: روند ذخیره مخازن دشت های شازند، كمیجان، خمین، محلات و دلیجان بر اثر بارندگی های سال قبل روند افزایشی بوده اما این میزان بارش در دشت ساوه و زرندیه تغییری ایجاد نكرده است.
مدیر عامل شركت سهامی آب منطقه ای مركزی اضافه كرد: بارش های مطلوب در دو سال آبی اخیر باعث بهبود برخی دشت های آبی استان شده است. البته این بدان معنا نیست كه توانسته باشد كسری مخازن سال های گذشته را جبران كند بلكه این بهبود باعث تأمین بخشی از كسری مخازن آبی شده تا استمرار بحران آبی متوقف شود.
آمره ای خاطرنشان كرد: بهبود كسری مخازن دشت های استان عموما شامل دشت های جنوب و غرب استان مركزی است و در دشت های شمالی نظیر ساوه و زرندیه همچنان وضعیت بحرانی است و بهبودی حاصل نشده است.
وی بیان نمود: با وجود بارش های مطلوب نمی توان اظهار داشت كه منابع آب های زیرزمینی تقویت شده است و به علت بحرانی بودن ذخایر منابع آبی در دشت های استان همچنان عدم توسعه كشاورزی، پرهیز از كشت محصولات با نیاز آبی بالا و تجهیز مزارع و باغات به سیستم آبیاری نوین در دستور كار قرار دارد.
به قول این مقام مسئول در شركت سهامی آب منطقه ای مركزی، با عنایت به صنعتی بودن استان و نیاز آبی قابل توجه صنایع به آب از آنجاكه بخشی از كسری آب در دو سال گذشته در نتیجه بارندگی های موثر برطرف شده است بنابراین تخصیص منابع آبی بیشتر به حوزه صنایع موجود یا در دست راه اندازی در دستور كار مدیریت استان قرار دارد.
وی تصریح كرد: پیشبینی می شود اگر تا 10 سال آینده میزان بارش ها مطابق دو سال آبی اخیر صورت گیرد و مدیریت در برداشت های منابع آبی بعنوان یك اصل در حوزه مدیریتی منابع آبی مدنظر قرار گیرد، شاید وضعیت ذخایر آبی در دشت های بحرانی استان در ساوه و زرندیه بهبود یابد گرچه دور از انتظار است كه به حالت پیش از خشكسالی برگردد و بتوان با حفر مثلا ۲۰ متر چاه به آب رسید.
آمره ای خاطرنشان كرد: برداشت بی رویه از منابع آبی و كاهش بارندگی ها در طول ۳۰ سال قبل منجر به افت منابع آبی زیرزمینی و كسری مخازن دشت ها شده است و از نظر علم زمین شناسی هم به علت اینكه فعل و انفعالاتی در زمین صورت گرفته است، نمی توان اظهار داشت كه با دو سال بارندگی مطلوب ذخیره منابع زیرزمینی به حالت گذشته برمی گردد، گرچه به صورت نسبی بهبود یافته اند.



1399/01/06
21:09:54
5.0 / 5
3024
تگهای خبر: آب , سفر , سیستم , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی