انسان همیشه دوست دارد تا بداند در چه زمانی حضور دارد و چه میزان زمان برای او باقی مانده است. از قدیم انسان ها برای مشخص کردن موارد متعددی مانند زمان غذا خوردن، خوابیدن، تماشای برنامه ای و یا حتی دیدار همدیگر زمان مشخصی را تعیین میکرده اند. اگر قصد خرید باتری ساعت دارید به این لینک بروید.
به همین ترتیب انسان نیاز داشت تا با همراه داشتن وسیله ای که زمان را به او نشان دهد بداند که دقیقا در چه زمانی حضور دارد لذا به ساعت های مچی امروزی رسیدیم.
میدانیم که هر وسیله الکترونیکی برای کار کردن نیاز به یک منبع انرژی دارد. ساعت های مچی هم مستثنی نیستند و لذا باید باتری مخصوصی برای آن ها ساخته میشد.
این باتری ها که به باتری های دکمه ای و یا سکه ای نامیده شدند در ابعاد مختلفی تهیه و به بازار عرضه شدند تا در ساعت های مچی مختلف و در وسایل دیگری مانند ریموت کنترل ها و یا دزدگیرها مورد استفاده قرار بگیرند.
باتری سکه ای
باتری های سکه ای یا دکمه ای به دو صورت قابل شارژ و غیرقابل شارژ وارد بازار جهانی شدند که از مدل قابل شارژ آن ها که بسیار هم خطرناک هستند در مصارف صنعتی استفاده میشود.
باتری های قابل شارژ سکه ای به صورت لحیم شده درون دستگاه قرار دارد و در زمان قطعی برق، دستگاه میتواند از برق این باتری ها استفاده کند تا داده های خود را از دست ندهد.
اما باتری های سکه ای غیرقابل شارژ همین باتری هایی هستند که در ساعت های مچی مورد استفاده قرار میگیرند و خطری هم ندارند.
این باتری ها که از جنس الکالاین و یا لیتیوم تهیه میشوند ابعاد و ولتاژهای متفاوتی دارند به این صورت که باتری الکالاین 1.5 و باتری لیتیوم 3 ولت ولتاژ دارد.
باتری های سکه ای دارای قطر 5 تا 20 و ارتفاع 1 تا 6 میلی متری هستند و هر کدام برای ساعت مشخصی به تولید میرسند. جنس باتری ها فلزی است و تک سلولی هستند یعنی تنها یکبار قابلیت استفاده دارند.
این باتری ها مانند سایر باتری ها ساختاری متشکل از یک آند و یک کاتد دارند که جنس آند این باتری ها اغلب روی یا لیتیوم است و جنس کاتد آن ها میتواند هر کدام از اکسید نقره، دی اکسید منگنز، مونو فلوئورید کربن، اکسید مس و اکسیژن باشد.
خرید باتری سکه ای
همانطور که پیشتر اشاره کردیم باتری های سکه ای که در ساعت های مچی مورد استفاده قرار میگیرند باتری های یک بار مصرف هستند.
این باتری ها مانند سایر باتری ها از دو الکترود و یک محلول الکترولیتی تهیه شده اند با این تفاوت که قطب های مثبت و منفی این باتری ها در بالا و پایین قرص آن قرار دارند.
هم چنین باتری سکه ای در طول زمانی که در دستگاه قرار دارد ولتاژ یکسانی را حفظ میکند و به ناگاه عمر آن به پایان میرسد. همین حفظ کردن ولتاژ دستگاه موجب میشود تا اسیبی به دستگاه مورد نظر وارد نشود.
به گفته سایت خانه باتری، زمانی که باتری تمام میشود میتوانید آن را به فروشنده تحویل دهید تا فروشنده از طریق کدهای موجود روی باتری و جدول مرجع کدها، باتری مناسب را به شما بدهد.
اما اگر میخواهید به صورت اینترنتی خرید کنید میتوانید کدهای موجود روی باتری که ترکیبی از حروف و اعداد هستند را بخوانید و بر اساس جدول مرجع کدها باتری مناسب را پیدا کنید.
دقت کنید که اگر روی باتری کدی درج نشده است و یا باتری اصلی را ندارید میتوانید با اندازه گرفتن باتری و یا محل باتری در ساعت توسط کولیس، کد مربوط به باتری را بیابید.
دقت کنید که کدهای موجود روی باتری های سکه ای توسط شرکت سازنده نوشته شده و لذا این اعداد در باتری های سکه ای مشابه که مرتبط با شرکت های سازنده مختلفی هستند یکسان نیستند.
مفهوم اعداد و روف درج شده روی باتری
فرض کنید روی باتری شما این عبارت CR2032 درج شده است. این عبارت اطلاعات زیادی در خصوص باتری به شما میدهد که به این صورت است:
این حرف نشان دهنده جنس باتری است که در اینجا نشان میدهد باتری مورد نظر لیتیومی است.
این حرف نشان دهنده شکل باتری است که در اینجا معنای دایره دارد.
این عدد نشان دهنده قطر باتری است. یعنی این باتری قطری برابر با 20 میلیمتر دارد.
و در نهایت این عدد هم نشان دهنده ارتفاع باتری است که به صورت 3.2 میلی متر خوانده میشود.